Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kariņš aicina Bordānu izmantot viņa rokās esošo varu, lai sakārtotu tiesiskumu

Tieslietu ministram Jānim Bordānam (JKP) būtu jāizmanto tā vara, kas viņam ir, jo neviens cilvēks valstī nav ar lielāku teikšanu un ietekmi, lai sakārtotu tiesiskumu, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Komentējot tieslietu ministra rīcību par nosūtīto vēstuli citu valstu vēstniecībām, kā arī pie Saeimas ceturtdien plānoto tautas sapulci, Kariņš vērsa uzmanību, ka valdībā ir vairāki spēki, tajā skaitā jauni un pieredzējuši, un "ne visi jaunie spēki šajā gadījumā, iespējams, ir pilnībā izpratuši, kāda rīcība viņu rokās ir".

"Viens veids, kā panākt valstī pārmaiņas, ir aicināt cilvēkus uz piketu, kas demokrātijā ir pierasts. Tomēr šajā gadījumā jāsaprot, ka labāk par piketu ir tikt pie varas, un, ja esi pie varas, tad skatīties, ko ar to var darīt," teica premjers.

Viņš pauda cerību, ka rīcība, kas no Bordāna sekos, būs konkrēti priekšlikumi, ko uzlabot likumos vai procedūrās, lai valstī stiprinātu tiesiskumu.

"Tas, ko mēs šobrīd novērojam ir, ka paiet laiks, lai pierastu pie tā, ka ir pilnīgi cits statuss un pilnīgi citas iespējas," piebilda premjers.

Gan Kariņam, gan Vējonim tika lūgts komentēt, vai viņiem ir uzticība ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram. Kariņš minēja, ka valdības līmenī un starp koalīcijas partijām nevienas personas atbilstība vai neatbilstība amatam nav apspriesta. Arī Vējonis norādīja, ka šobrīd netiek vērtēta Kalnmeiera atbilstība amatam.

"Ģenerālprokurors pilda savus pienākumus un ja kādam ir iebildumi, ka kaut kas tiek pretlikumīgs veikts, tad tieslietu ministram ir iespējas ierosināt attiecīgas procedūras, lai lemtu kaut kā citādāk. Jebkura iestāde jāvērtē pēc būtības, proti, vai konkrētā iestāde spēj nodrošināt rezultātu sasniegšanu attiecīgajā jomā. Ja rezultātu nav, tad jāvērtē, kas ir iemesls, kāpēc tie netiek sasniegti," uzsvēra Vējonis.

Kā ziņots, saistībā ar prokuratūras lūgumu izdot kriminālvajāšanai Saeimas deputātu, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) biedru Juri Jurašu Bordāns nosūtījis vēstuli citu valstu vēstniecībām, lai vērstu uzmanību uz to, ka Latvijā tiesiskie instrumenti var tikt izmantoti negodīgi ar mērķi ietekmēt politisko situāciju valstī.

Minēto vēstuli Bordāns vēstniecībām nosūtījis 25.janvārī. Ministrs jau iepriekš publiski paudis, ka lūgumu izdot kriminālvajāšanai Jurašu viņš uzskata par politisko izrēķināšanos no prokuratūras puses.

Kā ziņots, JKP ceturtdien, 31.janvārī, plkst.8 pie Saeimas rīkos tautas sapulci, iestājoties pret Ģenerālprokuratūras lūgumu izdot kriminālvajāšanai Jurašu, aģentūru LETA informēja partijā.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija otrdien nolēma atbalstīt aicinājumu izdot kriminālvajāšanai Jurašu, taču gala lēmums par šo jautājumu ceturtdien būs jāpieņem Saeimas sēdē.

Ģenerālprokuratūra Jurašu lūgusi izdot kriminālvajāšanai kriminālprocesā par valsts noslēpuma izpaušanu.

Top komentāri

Tiesas nesargā vienkāršos cilvēkus
T
Tiesas Latvijā neveic vienu no pamatfunkcijām - pasargāt vienkāršos cilvēkus no varas patvaļas
Ja kas
J
Vispār Bordāns pats parakstījās par neatbilstību amatam un tagad to pieklājīgi apliecina Kariņš.
Ilona Kulda
I
Kariņš aicina savu ministru darboties loģiski
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas