Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņš: Visu koalīcijas frakciju deputāti gatavi turpināt darbu kopā

Valdības koalīciju veidojošo visu piecu frakciju deputāti ir gatavi turpināt darbu kopā, šodien pēc koalīcijas sanāksmes paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pagājušajā nedēļā koalīcijā atkal saasinājās attiecības, Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) paziņojot, ka to neapmierina "KPV LV" pārstāvošās labklājības ministres Ramonas Petravičas darbs, gādājot par Covid-19 izplatības ierobežošanu sociālās aprūpes iestādēs, savukārt "KPV LV" frakcija uz to atbildēja, ka JKP vajadzētu rūpīgāk pavērtēt pašas ministru darbu, bet partiju attiecības nepieciešams pārrunāt koalīcijas sanāksmē, kas šodien arī notika.

Turklāt paralēli šaubas par Petravičas darbu izskanēja arī no "KPV LV" jaunās valdes, kas turklāt paziņoja par atkāpšanos no koalīcijas līguma, kam gan nepiekrita "KPV LV" vēl palikušie Saeimas deputāti.

Kariņš pēc partiju tikšanās sacīja, ka esošais Ministru kabinets veidots ar piecu partiju frakciju deputātiem. "Saprotu, ka visu frakciju deputāti ir gatavi turpināt darbu kopā. Es kā valdības vadītājs saprotu, ka ir daudz darāmā, un koalīcija atkal un atkal pierāda, ka, saliekot spēkus kopā, varam ļoti daudz kopā panākt," izteicās politiķis.

Atzīstot koalīcijas veidošanu no Saeimā ievēlētiem deputātiem, kā arī nepieciešamību strādāt ar Covid-19 izplatības samazināšanu, partijas "KPV LV" vietu valdībā partneri pašlaik neplānojot pārskatīt.

Premjers atzina, ka, iespējams, ir grūti saprast, kas notiek partijas "KPV LV" iekšienē, kur ir "viena valde, otra valde", bet jebkura valdība balstās uz konkrētu deputātu balsīm, kas ievēlēti Saeimā, turklāt frakcijas deputāti no "KPV LV" izsaka gatavību turpināt atbalstīt šo koalīciju.

Tieslietu ministrs, JKP līderis Jānis Bordāns pauda, ka politikā ar dažādām partijām un apvienībām "tā mēdz notikt". "Bijām liecinieki, ka partiju apvienība "Attīstībai/Par!" sadalījās Rīgas domē dažus mēnešus pēc uzvaras vēlēšanā. "KPV LV" dažus mēnešus pēc Saeimas darba arī sadalījās. Patlaban man nav skaidrības, kas notiek ar "KPV LV". Taču juridiski partija ir koalīcijas sastāvā, tai ir ministri, kurus nav atsaukusi partija vai frakcija," teica ministrs.

"JKP arī turpmāk distancēsies no nekompetences un mudinās visus kolēģus jo īpaši domāt par lietām, kas ir pašas aktuālākās - cilvēku dzīvības un pandēmijas uzveikšana. Esam gatavi atbildēt arī par JKP ministru un deputātu darbību. Te nav jautājuma par koalīcijas reitingiem, jo svarīgākais ir pildīt savu darbu. Notikumi ap vakcinācijas plānu un veselības ministri skaidri parāda, ka tikai šādā bezkompromisa darba rezultātā tiekam pie labākiem ministriem un labāka darba kopumā," paziņoja Bordāns.

Deputāts Ritvars Jansons (NA) atgādināja, ka uz koalīcijas līguma ir arī to Saeimas deputātu paraksti, kas ir "KPV LV" frakcijā. "Šajā grūtajā periodā, kad jāvienojas par vienotu politiku smagu izaicinājumu priekša, mēs, protams, strādāsim ar šo partneri," apliecināja Jansons. Viņš arī pauda prieku, ka koalīcija var strādāt kopā, lai izrunātu "tādas pamatīgas lietas kā vakcinācijas plāns, rūpes par sociālo iestāžu darbinieku un iemītnieku veselību".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas