Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Kas naktī neļautu gulēt Vilnītim? Pilna intervija ar KNAB vadītāju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Aivars
A
KNAB darbs tomēr būtu vērtējams kā komandas darbs. Tā taču ir zināmā mērā represīvā organizācija, kurai likumdevējs ir devis noteiktus uzdevumus, kuri vērsti arī uz korupcijas iemeslu izpēti, pasākumiem tās novēršanā, ierosinot arī attiecīgas izmaiņas likumos, lai novērstu t.s. "caurumus". Vispārzināms, ka KNAB darbs nedrīkst būt politizēts un pakļauts kādas vienas noteiktas un pie varas esošas partijas interesēm. Tomēr pašlaik šķiet, ka KNAB darbā priekšplānā izvirzās revolucionāra pat var teikt - staļiņisma laika tendencēm raksturīga darbība: gūt virsroku ar jebkādiem līdzekļiem, lai pierādītu savu vienīgo neaizstājamību. Operēt ar skaļiem uz ārieni vērstiem pasākumiem... Gluži kā "ježovščina" Staļina laikos... Tātad, kas nav ar mums(mani), tie ir pret mums(mani) un kļūst par ienaidniekiem, kuri ir jāiznīcina... Daži jautājumi "Dienas" žurnālistiem, vislielākās uz vienīgās patiesību pretendējošās avīzes analītiķiem: 1.Kurš politiskais spēks jau sākotnēji politizējas KNAB darbību un kad tā beigsies? 2.Kurš vainīgs, ja nesen bijušais KNAB vadītājs praktiski kļuva par t.s. "kāzu ģenerāli" organizācijā? 3.Kāpēc KNAB vadītāja vietniece turpina ignorēt vadības rīkojumus un meklē nevis darbu, bet ieganstus: var atļauties neierasties pat uz Saeimu un tajā pašā laikā skaļi un demonstratīvi pozicionēt sevi kā vienīgo, darboties spējīgo un neaizstājamo darba darītāju? Kam un kādam politiskajam spēkam tas ir izdevīgi? 4.Kāpēc premjers, izvērtējot KNAB reorganizācijas plānus, vienpersoniski un autoratīvi, nenosūtot pat Saeimai izvērtēšanai, lemj tos atcelt un paralizēt KNAB darbu? KNAB, tāpat kā korupcijai kā tādai, nav un nevar būt politiskās piederības. Pretēji KNAB darbība(līdzīgi VDK bijušajā lielajā Savienībā) kļūs par ieroci, lai izrēķinātos ar citādi domājošiem. Nekļūsim arī par dzeltenai presei līdzīgiem situācijas skaidrotājiem, analizējot korupcijas faktus un nestrādāsim tikai uz ārējās efektivitātes vērstiem faktiem. Neveicināsim KNAB darba dziļāku politizāciju. Cerams, ka ģenerālprokuratūrai arī ir sakāms savs vārds un pie tam bez liekas politizācijas. Varbūt tomēr pienācis laiks ņemt vērā šķiet Solvitas Āboliņas viedokli, ja nevar tikt galā, ir jāatbrīvo visi KNAB vadītāji, ieceļot par KNAB vadītāju uz laiku līdz izvirza jaunus, ģenerālprokuratūras pārstāvi.
Jānis
J
To KNAB sen jau vajadzēja likvidēt...
popis
p
kur var izrakteni tādu atrast ?????? To laikam spēja tikai šķēle- atrast lielāko kretīnu un ielikt KNAB , lai Dombrovskis mokās , kā savā laikā kalvītis ar loskutovu
Namejs
N
Turies Vilnīša kungs. Nav viegli un nebūs, un ja vēl pierādīsi korupcijas riska faktorus un šādas darbības valsts iestādēs- bīda lielos amatos radiniekus , tad vēl grūtāk būs. Lai veicas.
čikčirik
č
Kurmītis pats ir mankurts un šajā sakarībā- nezin atbildēt.
xx.lu
x
"tāpēc arī tāda gļēva un makurtiska valdība " Kas tā tāda makurtiskā valdība, gudriniek.
Ha ha
H
Ko nevar celt, to nevar nest. Švaks pulveris ir Vilnītis. Ejiet prom, Vilnīti! Premjers deva labu padomu.
Varu
V
un gribu būt KNAB priekšnieks! Jo, pēc Vilnīša, " priekšniekam: 1)jāstrādā ar presi; 2) varbūt jārisina kaut kādi savi teorētiski jautājumi; 3) jābrauc ārzemju komandējumos; 4)bet darba jautājumos nav pieņemts, ka priekšnieks iejauktos." Viss skaidrāk par skaidru! Un vieglāk par vieglu!
urm/alv
u
Sunītis vilnīt's pa pakrēslu Jūŗmalā kurina pirtiņu Jēkabpils čigāniņš caur eglēm sāk vērties Vai sunītis vilnīt's sauks viņu pērties Pičiņu, pačiņu austiņām Ka tik ko lieku nedzirdēt tām Pičiņu, pačiņu actiņām Ko vajag to vajag saredzēt tām Pičiņu, pačiņu kājiņām Viegliņi, viegliņi patecēt tām
Trahtenbergs
T
man ar vienotiibu nav nekaada sakara , bet Jums gan velk no Puzes puses...
urm/alv
u
Sunītis vilnīts pa pakrēslu Jūŗmalā kurina pirtiņu
folklora
f
Tie, kas domā tāpat kā Vilnitis, ir tie, kas grib strādāt. Pārējie ir tie, kas grib vienoties un grib domāt par to, kā radīt neveselīgu situāciju (Vilnīša sakāmvārds).
Merilda
M
Nav jau vadītājs savā vietā nekāds-iebīdīts!
Sirmais
S
Kalvītis ir Tavs niks . Vilnīti Kalvīša banda iecēla amatā tikai ar vienu uzdevumu
partordze Freimane
p
Nābaga lūzers kurmītis-sācis kā suns riet...vauuuuuuuuuuuuuuūūūūūūūūūūūūūūūūūū

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas