Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kažoka: Vēlētāju aptauja ieskicē fragmentētu parlamentu

Vēlētāju aptaujas rezultāti varētu liecināt par ļoti fragmentētu 13. Saeimu, aģentūrai LETA sacīja domnīcas Providus direktore Iveta Kažoka.

"Vairāk arī neko pagaidām negribētos komentēt, jo rezultāti daudzām partijām ir ļoti līdzīgi, un, kā liecina iepriekšējo vēlēšanu exit poll rezultāti, tie var arī būtiski atšķirties no vēlēšanu rezultātiem. Šajā gadījumā katrs procents ir no svara, patlaban neviens nevar pateikt, kādi būs oficiālie rezultāti," sacīja Kažoka.

Viņa norādīja, ka gadījumā, ja exit poll rezultāti kaut aptuveni atbildīs vēlēšanu rezultātiem, ļoti liels pārsteigums varētu būt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vājais rezultāts, kā arī Attīstībai/Par! labais rezultāts.

"Patlaban varu pateikt tikai to, ka Saeimā varētu būt pārstāvētas daudzas partijas un tā būs ļoti fragmentēta," norādīja Kažoka, piebilstot, ka tuvu 5% robežai ir vēl divas partijas un vienai no tām - Latvijas Krievu savienībai (LKS) - vēlētāji varētu būt kaunējušies atklāt izvēli.

13. Saeimas vēlēšanās lielāko vēlētāju atbalstu guvusi partija Saskaņa, Attīstībai/Par!, Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, Jaunā konservatīvā partija (JKP) un KPV LV, liecina ziņu aģentūras LETA, Latvijas Televīzijas (LTV), Latvijas Radio un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) sestdien veiktā vēlētāju aptauja.

Aptaujas dati liecina, ka Saeimā, pārvarot 5% barjeru, iekļūtu arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Jaunā Vienotība.

Par Saskaņu bija nobalsojuši 19,4% aptaujāto, kas atklāja savu izvēli. Par Attīstībai/Par! nobalsoja 13,4%, nacionālo apvienību - 12,6%, JKP - 12,4%, bet KPV LV - 11,5% vēlētāju, kas aptaujā atklāja savu izvēli. ZZS saņēma 9,7% savu izvēli atklājušo vēlētāju balsis, bet Jaunā Vienotība - 6,9%.

Uz valsts finansējumu, pārvarot 2% barjeru, varētu pretendēt arī Latvijas Reģionu apvienība ar 3,5% vēlētāju, kas atklāja savu izvēli, balsīm, Latvijas Krievu savienība (LKS) - ar 3,2% vēlētāju balsīm un Progresīvie, par kuriem nobalsoja 2,7% vēlētāju, kas atklāja savu izvēli.

Top komentāri

arī pašiecelts eksperts
a
Nemuldi drostaliņ, "parlaments" jeb precīzāk balsošanas mašīna ir sanākusi, "nejauši" laikam :D, varen monolīta. Koalīcija stabili veidojas no vecā klubiņa - Vienotība tās trīs filiālēs, NA un ZZS. Stabils vairākums. Savukārt koalīcijā stabils vairākums ir Vienotības/Par/JKP veidojumam. Tikai ļautiņi ar ļoti smagu garīgu atpalicību var ticēt blēņām, ka Vienotībai un uz tās bāzes izveidotajiem polittehnoloģiskajiem fokus-pokus projektiem ir kaut kādas ideoloģiskas atšķirības. Taktisks manevrs pēc iespējas lielāka skaita balsu nosmelšanai, kas atkal ir nostrādājis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas