Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Ķīlim riebjas, ka cilvēki gaida, kad visu pateiks priekšā

Daudzos virzienos cilvēki ir sasnieguši skaudru stāvokli, bet domāju, ka jēdzīgāk ir koncentrēties nevis uz to, kas mums ir slikti, bet paņemt to, kur mēs esam labi un sakarīgi, - tādu viedokli LNT pauda prezidenta Valda Zatlera paspārnē izveidotās Stratēģiskās analīzes komisijas vadītājs Roberts Ķīlis. Viņam personīgi riebjoties, ka cilvēki tikai gaida, kad kāds pateiks priekšā, ko darīt.

“Kāpēc kādam ir jāpasaka priekšā, ko darīt, lai gan tā ir problēma, ka politiķiem nav vēstījuma par stabilām lietām, bet negaidīsim uz viņiem, darīsim paši. Man, piemēram, tas riebjas, jo nav tikai slikti. Ja mums skauž citi, skatāmies, ko varam labāk,” viņš sacīja.

Tomēr vienlaikus SAK vadītājs atzina, ka liels apmulsums ir tiem cilvēkiem, kuriem vajadzētu būt viedokļu līderiem. To parādot arī politiķu ķīviņu mērogi, piemēram, - par ko notiks Saeimas ārkārtas sēde vai nenotiks.

“Ziepes ir tās, ka izglītībā un veselībā nav perspektīvas, viss ir izdzīvošanas režīmā. Ja nav perspektīvas, iznāks tāds pretrunīgs emocionāls kamols, un tad ir ļoti grūti risināt problēmas. Tur kaut kā jāpārkārto tie samulsušie un, kas nevar, tiem jāiet, kas var - tiem jānāk, bet, ja ne vieni, ne otri, tad jāorganizē pašiem. Jo mēs to varam. Mums ir simtiem plānu, ko var izdarīt – nolikvidēt visus un vienoties par vienu. Svarīgi, ka vispār ir perspektīva.”

Trešdien notiek V.Zatlera iniciētais Latvijas Forums. Notiks diskusija par izglītību. SAK sagaida cilvēku idejas, kuras pēc tam tiks apkopotas. Latvijas forums vienlaikus notiks vismaz astoņās pilsētās, jo pēdējā brīdī to rīkot papildus Cēsīm, Jēkabpilij, Jelgavai, Madonai, Mazsalacai, Ogrei un Valmierai izlēmusi arī Rīga.

Latvijas Forums iecerēts kā pašorganizācijas kustība.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas