Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

KNAB Šlesera performanci Arēnā neieskaitīs ierobežotajos tēriņos

Partiju kampaņu finansējuma uzraugs Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Rīgas mēra kandidāta Aināra Šlesera (LPP/LC) performanci Arēnā Rīga neieskaitīs kampaņas tēriņos, kuru pārsniegšanas gadījumā partijas kampaņu var arī apturēt.

KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs Dienai paskaidroja, ka, atšķirībā no iepriekšējām vēlēšanām, partijas kopumā savām kampaņām var tērēt neierobežotu līdzekļu daudzumu, ja tām tāds ir pieejams. Likums nosaka ierobežojumu tikai trim pozīcijām - reklāmām presē, elektroniskajos medijos un vidē, pasta izdevumiem un labdarības, un sponsorēšanas pasākumiem. "Pēc pašreizējās informācijas izdevumi par šo konkrēto pasākumu nav šajās trīs pozīcijās, ko ierobežo limits. Protams, ka pasākums ir saistīts ar vēlēšanu kampaņu un izdevumi par to ir norādāmi vēlēšanu deklarācijās," teica A.Vitenburgs.

Pilsoniskās savienības līderis Ģirts Valdis Kristovskis apgalvo, ka A.Šlesers atļauto limitu, kas ir nedaudz vairāk kā 400 000 latu, jau ir pārtērējis “par kārtu” un lūdzis tiesībsargus to pārbaudīt. LPP/LC kampaņas finanšu kontrolieris Ervins Straupe Dienai šonedēļ atzina, ka partija līdz otrdienai bija iztērējusi 92% pieļaujamā limita. Arī KNB dati rādīja, ka apjoms pārsniedzis 90%, bet vakar tie bija nokrituši līdz 82%. Tas izskaidrojams ar faktu, ka KNAB aprēķinus veic, vadoties pēc noslēgtajiem reklāmas līgumiem. Ja kāds tiek lauzts, iztērētā apjoms mainās.

Šīs ir pirmās vēlēšanas, kurās KNAB dotas tiesības kampaņu apturēt, ja tā pārsniedz tēriņu griestus. KNAB direktora vietnieks Alvis Vilks šonedēļ Dienai pieļāva, ka birojam atkal var nākties tiesāties ar kādu partiju. Prāvas ar LPP/LC un TP par miljona latu pārtēriņu pēdējās Saeimas vēlēšanās joprojām nav beigušās. Uz šo vēlēšanu kampaņu likumdevēji pieļaujamo kampaņas tēriņu apjomu dubultoja un tas ir tuvu pusmiljonam latu, ja partija kandidē visās pašvaldībās.

Ceturtdienas pēcpusdienā A.Šlesers Arēnā Rīga rīkoja tikšanos ar vēlētājiem. Pasākumu apmeklēja vairāki tūkstoši cilvēku. A.Šlesers uzrunāja rīdziniekus 40 minūšu garumā. Arēnā skanēja dziesmas un runas teica arī citi LPP/LC līderi – Ivars Godmanis un Ainārs Baštiks. LPP/LC pārstāvji vakar neatbildēja uz Dienas jautājumu, cik pasākums Arēnā Rīga ir izmaksājis.

Arī iepriekš Latvijas politiķiem priekšvēlēšanu kampaņu laikā ir izdevies sapulcēt tūkstošiem cilvēku. 1998.gadā notika TP akcija Doma laukumā, kad partijas līderis bija Andris Šķēle (TP). Toreiz aģitācijas pasākumu klātienē klausījās 3000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI DIENAS ARHĪVĀ:


«Mēs uzvarēsim,» vairākkārt Tautas partijas sapulcē, kas ceturtdienas vakarā tika rīkota Rīgā, Doma laukumā, pārliecinoši pauda TP priekšsēdētājs Andris Šķēle.

Rakstu par Tautas partijas rīkoto pasākumu pirms vēlēšanām 1998. gadā Doma laukumā lasi šeit!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas