Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Koalīcija varētu apspriest iespēju atlikt IIN samazināšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Castiels
C
http://lostworlds.lv/go.php?1139587002
Gaida
G
Ka tas var but, Latviajs valsti nekam nepietiemk nauda, naudas nepietiem augstakajai izglitibai, naudas nepietiem veselibas aprupei, naudas nepietiem pensionariem, kuri pedejos 27. gadis, lielaka dala, itek nabadziba un bada merdeta ar 200- 300 eiro menesi pensiju pa rmuza darbu, naudas nepietiek NATO 2% iemeksai, naudas nepietiek celuatjaunosanai un to noasfaltesanai, ja vel Latvija 21. gs, muld par kaut kadiem grants celiem, naudas nepietiek tam un sam...bet naudas pietiek, lai 4 idiotus Rumpi, Vikeni, Zagleri, Berzinu un 5 idots Vejoni sjau rinda.., neliesus uzturetu dargajos Latvijas valsts dzivoklos un tos aprupetu ar padomju komunistsika rezima pruivlegijam valsts automasinam, soferiem, miesassargiem, 3 000 eir menesi pensijam...naudas pietiek lai 100 idioti sev noteiktu 3 500 eiro lielas pensijas un visa veida privlegijas, naudas pietiek lai uzturetu debilo ierednu armiju, ministrus un sev iedalit visa veida socialas garantijas, naudas pietiek amoralu likumu izpildei.
rupucs
r
Paši tādus savēlējām. Kas cilvēkiem liedz veidot un iesaistīties sociāldemokrātiskās partijās, kas cilvēkiem liedz ziedot naudu (kā amerikāņi ziedoja Obamam) savai ne-oligarhu partijai, kas cilvēkiem liedz balsot par savējiem vēlēšanās. Pašu muļķība tā vien. To visu var mainīt, bet tad ir jāsaņemas un beidzot jāsāk domāt ar galvu.
  • 3
  • 1
Pulkstenis+Vaira
P
Nu tā ir Brīvā LATVIJA, vieniem.Citiem VERDZĪBA.
  • 4
  • 1
rupucs
r
Ne jau politiķi tur ir vainīgi. Vainīgi ir vēlētāji, kas balso par labējām partijām un labējās partijas ievieš regresīvos nodokļus. Cik AAA nozaga? Miljardu, divus pa 25 gadiem? Savukārt Latvijas bagātnieki regresīvo nodokļu sistēmas dēļ katru gadu miljardiem eur pārliek no strādājošo maciņiem savās kabatās. Latvija ir bagāta valsts, tuvu Eiropas vidējam, bet Latvija ir ļoti nevienlīdzīga valsts, kas pēc nevienlīdzības ir Āzijas valstu starpā, bet nevis ir Eiropas valsts. Kad vēlētāji sāks balsot par sociāldemokrātiskām partijām, tad viss mainīsies. Viss ir pašu rokās. Šo Saeimu referendumā varam atlaist jau tagad un ievēlēt jaunu - sociāldemokrātisku. Šeit un tagad. Vajag tikai saprātu un racionālu izvēlu tautai pašai sev par labu!
  • 3
  • 3
A vēlēšanas
A
ta pagājušas, biedri... .
Juhanss
J
Viss reformatoru tvaiks izgaja svilpē-ņemot reformatoru personības viss ir loģiski un likumīgi!!Tā tikai turpināt!
a13
a
Sākumā nodokļu reforma bija- samazināsim nodokļus, daudzi būs ārā no pelēkās zonas, būs vairāk nodokļi, lai to kompensētu,mazliet palielināsim akcīzi degvielai un šmigai. Tagad izskatās, paliks tikai palielinājums akcīzei, + 22% PVN, 20 jevras mēnesī, kā medicīnas nodoklis.
paviršie atkal stāsta blēņas
p
neapliekamā minimuma palielināšana nemazina nevienlīdzību. Vienīgais nodokļu instruments, kas mazina nevienlīdzību, ir atvieglojums par apgādībā esošu personu
mākslinieks
m
Raivis Dzintars no kaismīga jaunieša pārvērties par atsaldētu robotu, kurš ik pa brīdim izdveš: "latvija ir briesmās"
Raivis ir Raivis,
R
pilnīgi normāls džeks... jau agrā jaunībā labi saprata konjunktūru, izvēlējās pareizo virzienu un tik dragā. Bībelē par tādiem ir sacīts - akls aklam ceļa rādītājs... .
  • 11
  • 3
sveiki, diena
s
vai nevarētu novākt to "neesmu robots"? Kāpēc ir tam jātērē laiks, ja ir kāds tam reāls iemesls, lūdzu, paskaidrojiet.
  • 9
  • 2
oi, jā
o
Toreiz likās, malači, sīkie kaut ko mēģina. Tagad izskatās, ka tas bija labs TB finansēts projekts. Tagad Raivis varētu teikt tā, kad būšu miljonārs, varbūt padomāšu arī par latviešu tautu.
  • 16
  • 2
lets
l
Progresīvās IIN likmes ir jau labākas, bet varēja būt vēl lielāka progresivitāte, lai tuvotos Rietumu kārtībai un izvairītos no putinisma. Noteikti ir jāceļ nodoklis par lielajiem ieņēmumiem no kapitāla.
re
r
Pārskrēju pāri Deloitte apskatam par Beļģijas nodokļiem - jā, tiešām atsevišķos gadījumos nav nodoklis no akciju pārdošanas, taču visi pārējie nodokļi ir - par ienākumiem no investīcijām, procentu ienākumiem, ienākumiem no spekulatīvas vērtspapīru tiredzniecības, utt. Un likmes ir ievērojami augstākas nekā Latvijā. Un, starp citu, IIN augstakā likme Beļģijā ir 50%, kuru maksā no ienākumiem jau sakot no 38.000 EUR gadā. Latvijai ir ko mācīties. Eh. žēl, ka Latvijā dzīvo tādi tumsoņas. Ja Latvijas vēlētajie pieņemtos prātā, tad ātri vien šeit būtu labklājības valsts. Bet nē, kaut kādi nozombēti un savā pīļu dīķi visi ir. Nav vērts ar šo tumsonību cīnīties. Dažreiz tiešam liekas, ka šejieniesus vajag močīt un izmantot pēc pilnas programmas. Ja ir dumji, tad lai maksā.
  • 1
  • 2
re
r
Nezinu, kā tavas piesauktās nodokļu paradīzes, bet attīstītās valstis un arī tāds valstis kā Ķīna, piemēram, nevēlas to stop piedzīvot. Biznesi nekad nav uzņēmušies un neuzņemsies to risku, kuru, attīstības vārdā, uzņemas valsts. Un tikai tā notiek attīstība. Tikai pateicoties tam mums ir datori, viedtālruņi, Google meklētājs un daudz kas cits.
  • 0
  • 1
re
r
Un es tev savukārt iesaku izlasīt Mariana Mazzucato. Entrepreneurial State. Grāmata ir par to, ka ikviena detaļa, ikviens algoritms, kas tiek izmantots Apple IPhone in vispār Apple dators nāk no valsts finansētas fundamentālās zinātnes. Pats arī darbojos uz biznesa un zinātnes robežas, tāpēc to varu novērtēt. Un varu novērtēt arī to, ka neviena Google, neviens IBM, neviena Tesla, Uber vai cits mega uzņēmums neuzņemas tik riskantus pētniecības projektus, kādus finansē valsts. Un nevienam mega uzņēmumam nav tādu panākumu invoācijās un izpētes rezultātos, kādi ir valsts finansētajiem projektiem. Zinātnieki, diemžēl, arī ārzemes saņem ļoti pieticīgas algas, bet daži biznesmeņi, kas nespēj pabeigt augstskolu, kļūst par miljardieriem. Un tieši šī iemesla dēļ bagātniekiem ir jāmaksā pienācīgi nodokļi. Var jau teikt, ka tas nav smuki, var jau teikt, ka jālasa Adams Smits, bet reāli ir tā, attīstība nav iespējam bez valsts finansētas izglītības un zinātnes. Ja tās nebūs, tad būs stop.
  • 1
  • 1
keksis
k
abnormāli ir tas ka Eirobirokrāti kuri sēž Beļģijas galvaspilsētā Briselē, kur nav kapitāla nodokļu, ir tā izskalojuši daļai vasaļu tā smadzenes, ka tie paši ir gatavi nest naudiņu, govis kuras slauc sevis pašas, ģeniāli, es ticu ka Tev ir labi nodomi, bet iesaku iepazīties ar tirgus ekonomikas pamatiem, 1776 gadā Ādams Smits publicēja grāmatu Tautu bagātība , iesaku izlasīt . Nn manuprāt labāk pieņemt, ka cilvēka daba ir egoistiska un izprast to nevis noliegt un tad tas viss nāk ārā agresijā.
  • 3
  • 1
re
r
Tie ir abnormāli piemēri. Normālai valstij ir jābūt spējīgai sevi aizstāvēt, radīt inovatīvus biznesus, radīt zinātni, kultūru. Jā, vienmēr atradīsies kādi, kas ļaunprātīgi izmanto caurumus, taču tāpēc jau pasaule cenšas lāpīt caurumus ciet, slēgt nodokļu paradīzes un pieprasīt, lai visi godīgi iegulda kopējā attīstībā. Es ticu, ka vidusšķira reiz apvienos spēkus kopējā progresīvā kustībā un ar politiskiem un militāriem līdzekļiem nodrošinās starptautisko kārtību, kurā nav nodokļu paradīzes jeb t.s. finanšu terorisma un finanšu masu iznīcināšanas sistēmu. Egoisms ir infantilisms.
  • 1
  • 2
kesis
k
interesanti ko muļķa arābu šeihi nav līdz tam aizdomājušies un nabaga Monako, Lihtenšteina, Šveice, Beļģija , varētu vēl gari uzskaitīt .... varbūt viņiem ir cita izpratne par valsti un pilsoņiem, aplikt savus pilsoņus ar kapitāla nodokļiem ir laupīšana tur tas tā tiek saprasts, un tagad padomā kādēļ to valstu pilsoņi ir tik bagāti
  • 3
  • 0
re keksis
r
Investorus interesē uzņēmumu ienākuma nodokļa likme un tā Latvijā ir daudz maz normāla. Savukārt tiem, kas Latvijā grib dzīvot un maksāt IIN, tiem vispirms vajadzētu interesēties par valsts drošību, valsts kultūru un valsts iedzīvotāju labklājību. Un tās vārdā viņi var maksāt nopietnu IIN. Ja kāds rezidents negrib maksāt normālus nodokļus un negrib dot Latvijai atpakaļ to, ko no tās ir saņēmis, tad lai šis cilvēks atsakās no pilsonības un dodas prom uz kādu banānu republiku, ja domā, ka tur ir labāk. Latvijai nav vajadzīgi cilvēki, kas šeit dzīvot maza IIN dēļ. Latvijai ir vajadzīgi patrioti, kas grib aktīvi darboties šīs valsts un sabiedrības labā. Progresīvs IIN atsijā tos, kas vēl labu Latvijai no tiem, kas Latviju grib redzēt kā banānu republiku. Latvijai nav vajadzīgi oligarhi, kas šeit dzīvo maza IIN dēļ. IIN nekādā veidā neietekmē institucionālos un cita veida investorus. Padomā ar galvu, lūdzu.
  • 0
  • 2
keksis
k
tad Latvijā nepaliks kapitāls, mazās valstis parasti tieši otrādi cenšas piesaistīt kapitālu ar labvēlīgām likmēm ...
  • 4
  • 1
ta nu gan
t
Vai budžeta tēriņu samazināšanu neesat plānojuši? Kāpēc visu laiku vajag vairāk un vairāk? Kāpēc kādreiz ar PVN 18% varējāt iztikt?
esmu robots
e
Tāpēc, ka privātajā jomā strādājošo nodokļu maksātāju skaits samazinās. Gateru, servisu un būvfirmu strādnieki aizbrauc uz ārzemēm, bet uzpūstais birokrātu un ierēdņu aparāts nekur nebrauc un paliek nemainīgs.
  • 7
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas