Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Koalīcijas līmenī gaidāmas politiskās konsultācijas par iespējamu pienākumu vakcinēties pret Covid-19

Koalīcijas un valdības līmenī atkal ir gaidāmas politiskās konsultācijas par iespēju ieviest vakcinācijas pienākumu un veikt citas darbības, lai veicinātu vakcinācijas aptveri, izriet no veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) šodien teiktā pēc koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes.

Vaicāts, vai dienaskārtībā vēl ir jautājums noteikt pienākumu vakcinēties noteiktu profesiju pārstāvjiem, piemēram, slimnīcu personālam vai sociālās aprūpes centru darbiniekiem, Pavļuts atzīmēja, ka šis jautājums aizvien ir dienaskārtībā un nav izlemts.

Veselības ministrs skaidroja, ka politiķiem nepieciešams izlemt, vai, nosakot pienākumu vakcinēties, to darīs likumu līmenī, vai arī šādu lēmumu varēs pieņemt Ministru kabinets.

Kā piebilda Pavļuts, Veselības ministrijā uzskata, ka vajadzība vakcinēties ir nemainīgi augsta. "Ir pienākums nodrošināt pakalpojumu sniegšanas drošumu vidēs, kur cilvēki saskaras un cieši kontaktējas, īpaši riska grupas," pauda ministrs, piebilstot, ka tas nepieciešams gan veselības aprūpē, gan sociālajā aprūpē, kā arī izglītībā.

Savukārt vienīgā alternatīva, lai pasargātu skolas, esot masveidīga testēšana, kuras iespējām ir savas robežas, kā arī citas ierastas metodes, piemēram, cilvēku plūsmu organizācija, ar ko varētu arī nepietikt, teica Pavļuts.

"Šobrīd mums stāv priekšā valdības, koalīcijas līmenī politiskās konsultācijas process par turpmākajiem soļiem uz vakcinācijas pienākumu un citām vakcinācijas aptveri veicinošām darbībām," norādīja politiķis, piebilstot, ka tiklīdz šādi lēmumi tiks pieņemti, tā par tiem informēs.

Kā ziņots, iepriekš līdz Saeimai bija nonācis likumprojekts, kas paredzēja no atsevišķās profesijās strādājošajiem prasīt obligātu Covid-19 drošības sertifikātu, taču negāciju dēļ sabiedrībā parlaments šo ieceru virzību apturēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas