Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Komisija atsakās no ministriju skaita samazināšanas; ZZS nolūko RAPLM

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ceturtdien nolēma neveikt Ministru kabineta iekārtas likumā grozījumus, kas būtu saistīti ar izmaiņām ministriju sastāvā. Līdz ar to līdz vēlēšanām netiks reorganizēta arī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM). Taču komisija pēc tās priekšsēdētāja Oskara Spurdziņa (TP) ierosinājuma nolēma uzdot valdībai reizē ar valsts budžetu iesniegt Saeimā informatīvu ziņojumu par valsts pārvaldes optimizāciju un vēlamo ministriju skaitu.

Tā kā RAPLM netiek reorganizēta, tad Zaļo un Zemnieku savienība, kas ir plaši pārstāvēta lauku pašvaldībās, vēlēsies deleģēt savu kandidātu pašvaldību ministra amatam, Dienai sacīja frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Ja partneriem tas būs pieņemams, tad, visticamāk, ir izredzes sagaidīt ZZS atbalstu citiem kandidātiem uz vakantajiem amatiem valdībā.

Komisijas sēdē klātesošais Saeimas Juridiskā biroja pārstāvis Edgars Pastars un Valsts kancelejas direktora vietniece Baiba Pētersone arī uzsvēra, ka ministriju reorganizācija nav iespējama, veicot tikai grozījumus vienā likumā. Tas prasa būtiskas izmaiņas daudzos likumos, funkciju izvērtējumu, kā arī nopietnu argumentāciju, ekonomisko pamatojumu paredzētajām izmaiņām valdības sastāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas