Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kozlovskis gribētu mazināt iekšlietu sistēmas nodrošinājuma atšķirības no NBS

Jaunais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) gribētu mazināt iekšlietu sistēmas nodrošinājuma atšķirības no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), intervijā Latvijas Televīzijas raidījumamRīta panorāma sacīja politiķis.

Viņš atkārtoja iepriekš pausto, ka viena no prioritātēm iekšlietu jomā ir personāla jautājums, jo visos iekšlietu dienestos ir neaizpildīti amati, un tieši pēdējos gados to esot kļuvis vairāk. No ministra teiktā noprotams, ka iekšlietu dienestu un NBS nodrošinājuma būtiskās atšķirības varētu būt viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ cilvēki izvēlas dienēt nevis iekšlietu, bet aizsardzības struktūrā.

Svarīgs ir arī atalgojuma jautājums, tomēr tas nav atrisināms viena gada laikā, jo plaisa ir pārāk liela, atzina Kozlovskis. "Tas, ko, es ļoti ceru, man izdosies panākt un vienoties arī valdībā, ir tas, ka mēs to darām arī vidējā termiņā. Mums ir apņemšanās līdz 2026.gadam sasniegt 2,5% [no iekšzemes kopprodukta] iekšējā drošībā un sabiedriskajā kārtībā," atgādināja politiķis, atzīmēdams, ka šis finansējuma apjoms gan neattiecas tikai uz iekšlietu jomu, bet arī uz citām tiesībaizsardzības iestādēm, piemēram, prokuratūru.

Kozlovskis vairākkārt uzsvēra NBS piedāvātās sociālās garantijas, kādu nav iekšlietu nozarē dienējošajiem. Piemēram, NBS karavīriem ir paredzēta uzturdeva 400 eiro mēnesī, 250 eiro kompensācija par komunālajiem maksājumiem. "Tas jau veido 650 eiro sociālo garantiju paketi, kādas mums iekšlietu dienestā nav, līdz ar to ir jāskatās, kā mēs varam virzīties šajā virzienā. Protams, es apzinos arī reālo situāciju budžetā, bet drošība ir nodeklarēta kā [prioritāte], un pašlaik arī netiek dalīta vairs tā, ka tas ir kaut kas atrauts no ārējās drošības, līdz ar to es ļoti ceru uz izpratni un to, ka mēs neatstāsim to tikai vārdos," sacīja jaunais ministrs.

Kā ziņots, Saeima piektdien apstiprināja jauno Ministru kabinetu premjerministres Siliņas vadībā, kur iekšlietu ministra amatu ieņems jau iepriekš šajā postenī vairākus gadus nostrādājušais Kozlovskis. Valdību veido JV, ZZS un "Progresīvie".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas