Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krauze: AS jākliedē bažas par Šķēles ietekmi

Saistībā ar jaunās valdības veidošanas procesu Apvienotajam sarakstam (AS) jākliedē bažas par ekspolitiķa Andra Šķēles ietekmi, aģentūrai LETA sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs, Saeimas sekretārs un deputāts Armands Krauze.

Krauze skaidroja, ka ZZS nav nekādu "sarkano līniju" pret AS, taču reizē partiju apvienība vēlas noskaidrot situāciju ar turīgu Liepājas uzņēmēju, kuri ziedojuši AS, un Šķēles iespējamo ietekmi uz "Apvienoto sarakstu".

ZZS valdes priekšsēdētājs norādīja uz par oligarhu dēvētā ekspremjera Šķēles atsevišķiem kādreizējiem līdzgaitniekiem, kuri tagad ir pietuvināti AS politiķiem.

Krauze reizē norādīja, ka ZZS atbalsta plašu koalīciju, kurā būtu pārstāvētas visas piecas partijas - "Jaunā vienotība" (JV), ZZS, "Progresīvie", AS un Nacionālā apvienība (NA).

LETA jau vēstīja, ka attiecībā uz ZZS bažas paustas saistībā ar cita par oligarhu dēvētā, ZZS pirms vēlēšanām izvirzītā premjera amata kandidāta Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij"/ZZS) ietekmi.

Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien paziņoja, ka atkāpsies no premjera amata un vairs atkārtoti nepretendēs uz šo amatu. Kariņš ceturtdien Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam iesniegs dokumentu par valdības demisiju.

Saeimā JV ir 26 deputātu vietas, ZZS - 16, bet "Progresīvajiem" - 10 mandāti, kas kopā iespējamās jaunās valdības tā dēvētajam kodolam dod 52 balsis jeb minimālu vairākumu.

AS ir 15 parlamentārieši un NA - 13 deputātu vietas.

Opozīcijas partijai "Stabilitātei" ir desmit mandāti un "Latvija pirmajā vietā" - astoņas vietas parlamentā. Tāpat Saeimā ir divi pie frakcijām nepiederoši deputāti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas