Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kreituse: Bondars atgriežas politikā, jo viņam nav izdevies atrast savu vietu

Mārtiņš Bondars, kurš minēts kā iespējamais Reformu partijas (RP) Rīgas mēra amata kandidāts, uz latvisko partiju kandidātu fona izskatās "vispievilcīgāk". Vienlaikus M.Bondara atgriešanās politikā liecina par to, ka viņam nav izdevies atrast savu vietu sabiedrībā, portālam Diena.lv sacīja aptaujātie politologi.

Kā vēstīts, RP kā savu Rīgas mēra amata kandidātu vēlētos redzēt bezpartejisko bijušo Valsts prezidenta kancelejas vadītāju Mārtiņu Bondaru, liecina Latvijas Televīzijas raidījuma Panorāma rīcībā esošā neoficiālā informācija.

M.Bondars aģentūrai LETA uzsvēris, ka viņam patlaban neesot nekādu paziņojumu, ar kuriem būtu jānāk klājā publiskajā telpā. Viņš ar interesi vērojot notiekošo politikā, vienlaikus piebilstot, ka "arī iepriekš bija ļoti dažādas runas", ziņo aģentūra.

M.Bondars Rīgas pašvaldības vēlēšanās pirms vairākiem gadiem kandidējis jau iepriekš no Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (TB/LNNK) saraksta, tiesa gan neveiksmīgi. Politoloģe Ilga Kreituse uzskata, ka viņa atkārtota pārādīšanās parāda tikai to, ka M.Bondaram nav izdevies pa šo laiku atrast savu vietu sabiedrībā. "Viņš atkal atgriežas un atgriežas turpat, kur viņš ir cietis neveiksmi."

Politoloģe uzsver, ka TB/LNNK nekur nav pazudusi un nav arī mainījusi savu ideoloģiju, turklāt arī šogad startēs pašvaldību vēlēšanās. "Šeit būtu jautājums Bondara kungam, vai viņš RP saskata kaut ko tādu, ko viņš neredz TB/LNNK un kāpēc viņš ir no viņiem aizgājis?"

Bondara iespējamā kandidatūra, viņasprāt, zināmā mērā parāda arī RP būtību, kura izvēlējusies mēra amatam meklēt cilvēku no ārpuses, nevis partijas iekšienē. "Tas parāda, ka kaut kas nav pašā partijas būtībā kārtībā un tas parāda, ka partijai nav politiskā potenciāla, lai būtu viena no valsts valdošajām partijām šajā valstī," sacīja I.Kreituse.

Tiesa gan, izņemot pašreizējo Rīgas mēru Nilu Ušakovu (Saskaņas centrs), M.Bondars ir simpātiskākais kandidāts no līdz šim izvirzītajiem, pauž politoloģe. "Viņš ir nosvērts, bērnu tēvs, sieva māksliniece, kas savdabīgi studē pa budžeta līdzekļiem doktorantūrā Mākslas akadēmijā," ironizē I.Kreituse.

Savukārt politoloģe Iveta Kažoka norāda, ka ir pāragri vērtēt M.Bondara piemērotību šādam amatam, jo līdz šim no viņa nav izskanējuši nekādi izteikumi, kas ļautu spriest, kā viņš orientējas Rīgas jautāumos. Vienlaikus M.Bondars ir atpazīstams cilvēks, tiesa gan ar atpazīstamību vien nepietiek, lai vēlēšanās gūtu labus rezultātus, uzskata politoloģe.

"Nekas man neliek domāt ne par to, ka viņš būs labs mēra amata kandidāts, ne arī par to, ka viņš  būtu vājs kandidāts. Ir jānotiek vismaz dažām itnervijām ar Bondaru, lai varētu spriest, kāds viņam ir potenciāls kā Rīgas mēra amata kandidātam. Lai gan atpazīstams cilvēks, taču man visai miglā tīti ir viņa politiskie priekšstati, nemaz nerunājot, konkrētāks piedāvājums nu jau salīdzinoši drīzajām Rīgas domes vēlēšanām," sacīja I.Kažoka.

Arī Latvijas Faktu direktors Aigars Freimanis norāda, ka par M.Bondara iespējām gaidāmajās vēlēšanās būtu pāragri runāt, jo viņš kādu laiku nav bijis politikā. "Šajā brīdī vērtēt viņa izredzes varētu būt pāragri, jo tas būtu mēģinājums vērtēt Bondaru pirms gadiem pieciem. 2008.gada Bondars noteikti nav 2012.gada Bondars." Tiesa gan arī A.Freimanis piekrīt, ka, izņemot N.Ušakovu, uz pāŗejo mēra amata kandidātu fona viņš izskatās pievilcīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas