Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Kristovskis LPP/LC aicina izvēlēties, kurā pusē nostāties

Partijas Pilsoniskā savienība (PS) valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis aicina LPP/_LC _bez kavēšanās un nepārprotami paust attieksmi par atbalstu Valda Dombrovska (JL) vadītajai valdībai. Pašreizējā situācijā vilcināšanās nodara reālu kaitējumu valsts finansiālajai un politiskajai stabilitātei.

Ģ.V.Kristovskis uzsver, ka pašlaik valdības uzdevums ir rīkoties ātri un mērķtiecīgi, lai izvestu valsti no morālās un ekonomiskās lejupslīdes, atgūtu starptautisko uzticamību. Viņš norāda, ka veids, kā LPP/LC izdara izvēli par savu atbalstu V.Dombrovska valdībai, ir neadekvāts Latvijas tautsaimniecības situācijai. Tāpēc ātrāk kā citkārt retorika par atbalstu valdībai ir jāapliecina ar savlaicīgi pieņemtu izvēli, kurā pusē atrasties.

«Kāpēc prasīt vēl trīs nedēļas, ja savus mērķus un uzdevumus bija iespējams formulēt savlaicīgi. Prasība Dombrovskism apvienot ministrijas atgādina ieganstu vai ultimātu, kam maz sakara ar mērķtiecīgām reformām. Ministriju apvienošana steigā pusgadu pirms vēlēšanām var izraisīt ievērojamu haosu valsts pārvaldes darbā. Tas nav valsts interesēs, bet iespējams ir LPP/LC taktisks mērķis,» norāda Kristovskis.

Arī Sabiedrības citai politikai (SCP) pārstāvis Saeimas deputāts Artis Pabriks (SCP) Dienai teica, ka Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (JL) būtu jābūt uzstājīgākam un jāieprasa LPP/LC atbildi, vai tā nāks valdībā vai nē tuvāko 24 stundu laikā: «Garumā vilkt nevajadzētu. Pašreizējos apstākļos vajadzētu atrast veidu, kā ātri stabilizēt valdības darbu.»

Pēc deputāta domām, LPP/LC noteiktais termiņš - 12.aprīlis - kad tā pateiks savu lēmumu, ir pārāk tāls, un tam apakšā ir zemūdens akmeņi. Iespējams, LPP/LC līderis Ainārs Šlesers spēlē divās frontēs - notiek sarunas ar valdības vadītāju par LPP/LC iesaisti valdībā, bet, iespējams, arī par jaunas valdības izveidi, kam vajag laiku. A.Šlesers jau agrāk ir izteicies, ka būtu gatavs vadīt valdību. Pašreizējās sarunas ar opozīcijā sēdošo Saskaņas centru par uzstādījumiem, lai LPP/LC ietu valdībā, pēc A.Pabrika domām, par neko citu kā vēlmi izveidot jaunu valdību neliecina.

Pēc A.Pabrika domām, gaidīšana līdz 12.aprīlim būtu tuvredzīga rīcība: «LPP/LC būtu tūlīt jāpasaka, vai tā nāks valdībā vai nē. Ja tā to nav gatava darīt tūlīt, tad valdībai citādi jāmeklē risinājumi, lai gūtu Saeimas vairākumu konkrētos balsojumos. Jārunā atsevišķi ar deputātiem, lai nodrošinātu balsis.» Protams, konkrētas partijas iesaiste valdībā ir vieglāks ceļš nekā atbalsta meklēšana Saeimas deputātu vidū, saka bijušais ārlietu ministrs. Taču, pēc SCP aplēsēm, atsevišķi runājot ar deputātiem, ir iespējams panākt parlamenta vairākuma atbalstu.

A.Pabriks norādīja, šobrīd valdībā trūkst virkne ministru. Lai arī SCP nav koalīcijā, tā ir politisko partiju apvienībā Vienotība un ir gatava piedāvāt savus kandidātus. Konkrēti tieslietu ministra amatam SCP virza Karīnu Korni un ārlietu ministra amatam - A.Pabriku. «Esam gatavi iesaistīties valdības darbā, ja būs šāds piedāvājums,» sacīja deputāts.

Dienai norādīja premjera preses sekretāre Līga Krapāne, jautājums par LPP/LC noteikto termiņu ir jāpārrunā ar koalīcijas partneriem, ko iecerēts darīt sēdē nākampirmdien, kur aicināta piedalīties arī LPP/LC. A.Pabriks gan norādīja, ka tik ilgi nav jāgaida, un koalīcijas sanāksmi var sasaukt ātrāk.

(papildināta ar Ģ.V.Kristovska viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas