Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Krūmiņš: Ja Zatlera partija no Latvijas distancēs 3 "A", tad viņus finansiāli atbalstīšu

Zatlera Reformu partija (ZRP) šobrīd neplāno lūgt palīdzību miljonāram Jūlijam Krūmiņam un balstīsies uz biedru naudām un nelieliem ziedojumiem, pirms nedēļas Latvijas Radio izskanējušo versiju par iespējamo J. Krūmiņa atbalstu ZRP komentēja Valda Zatlera pārstāve Daiga Holma.Arī Jūlijs Krūmiņš apliecināja, ka pie viņa neviens no ZRP nav griezies un, kamēr viņam nav zināms, kāda būs Valda Zatlera komanda, viņš nav gatavs naudu piešķirt.

"Ja būtu skaidrs un redzētu, ka Zatlera partija šos trīs "A" varētu distancēt no politikas, tad palīdzētu," sacīja uzņēmējs."Ja cilvēki izteiks vēlmi finansiāli palīdzēt, tad katru ziedojumu rūpīgi izvērtēsim," norādīja D. Holma. Šobrīd partijas ētikas komisija ir ķērusies pie speciālu kritēriju izstrādes, pēc kuriem tiks vērtēta ziedotāju motivācija un piebilda, ka ziedojumiem ir jābūt samērīgiem.Izskanējušas arī versijas, ka starp ZRP ziedotājiem varētu būt miljonārs Vasilijs Meļņiks, kurš šo faktu nenoliedz, sakot, ka vienmēr ir atbalstījis politiskās partijas un ZRP neesot vienīgā, kurai viņš varētu palīdzēt finansiāli, ziņoja Latvijas Radio. V. Meļņiks dažādos laika periodos ziedojis arī Tautas partijai, Jaunajam laikam un Sabiedrība citai politikai. Portāls Pietiek.com kā iespējamos finansētājus min arī latviešu izcelsmes miljardieri Pjotru Avenu, kā arī Valdimiru Antonovu, kam pastiprināti pieder Latvijas Krājbanka, tomēr V. Zatlers to noliedz. Jau ziņots, ka jūlijā jau desmit cilvēku ziedojuši kopumā 17, 6 tūkstošus latu Zaļo un zemnieku savienībai, turpretim no šī gada sākumam līdz jūlijam ZZS kasē ieripoja kopumā vien 1008 latu. Nedaudz mazākas summas saņēmusi partiju apvienība Vienotība – jūlijā tie kopumā bijuši gandrīz 14 tūkstoši latu. Vienotības valdes loceklis Edgars Jaunups norādīja, ka arī Vienotībai ir savi kritēriji, pēc kā tiek vērtēti ziedotāji. “Ja ziedotāja motivācija nav savienojama ar partijas principiem, tad ziedojumu atskaitām,” sacīja E. Jaunups un piebilda, ka tādu gadījumu nav bijuši daudz.Mazāk kā tūkstoš latu šogad saņēmusi Nacionālā apvienība Visu Latvijai – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK. Kā atzina partijas pārstāvis Imants Parādnieks, pagaidām vēlēšanu kampaņa tiek plānota ar nulle latu budžetu. Viņš sacīja, ka partijai parasti nav bijuši lieli ziedotāji, tomēr cer, ka atbalstītāji būs. “Mēs nepārdodam pakalpojumus. Galvenais, lai tiek atbalstīti mūsu principi,” sacīja I. Parādnieks. Partiju apvienība Saskaņas centrs šogad saņēmusi piecus ziedojumus aptuveni 5000 latu apjomā, savukārt LPP/LC – vien divus ziedojumus 2300 latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas