Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Lagzdiņš: ZZS ir izsmalcināti Zatlera spīdzinātāji

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
laika redzeejums
l
Lai dziivo inteligense, drosme , modernais Latvijas Valsts attiistiibas redzeejums !!! Paldies Zatlera kungs !
Berta
B
: "Saskaņas centrs" līdz šim daudzās situācijās ir rīkojies pēc vecā komunistu lozunga: jo sliktāk, jo labāk. Ja "Saskaņas centrs" uzskatīs, ka viņu interesēs ir ievēlēt vāju, no oligarhiem atkarīgu prezidentu, tad atbalstīs Andri Bērziņu," sacīja politiķis. Viņš norāda, kā līdz šim SC taktika ir bijusi pēc iespējas vairāk vājināt varu Latvijā... Augustam Brigmanim un Ventspils mēram Aivaram Lembergam ir absolūta kontrole un noteikšana par ZZS deputātu rīcību. * * * Vai tad kāds to nezina?
Aivars B.
A
Par to spīdzināšanu trāpīgi teikts. Lembergam ir cietumnieku līdera-pahana psiholoģija,patīk visus kas atkarīgi no viņa čakarēt un uzmest. Bet šoreiz smagi uzrāvās .
Dundukovs
D
Janķelis tagad pārmet Augustiņam,bet cik gadus pats klanīj as Mākoņkretīnam?
Lietuvas viedoklis
L
"Tas ir unikāls gadījums. Taču politika viss var notikt pirmo reizi. Tas kļūs par precedentu Baltijas valstīs. Prezidents šādi rīkojas dažas dienas pirms vēlēšanām. Te kaut kāds apvērsuma gars... Viss pēc konstitūcijas, taču rīcības iemesli tas ož ne pārāk patīkami," sacījis Vaļonis. Viņaprāt, vienīgais Zatlera rīcības izskaidrojums ir politiska atriebība. "Vienkārši atriebība. Daudzi domā, ka cilvēks izrādījies zemiskāks nekā vajadzētu būt prezidentam," sacīja Lietuvas vēstnieks.
tā domā juristi,lagzdiņ
t
48. Valsts Prezidentam ir tiesība ierosināt Saeimas atlaišanu. Pēc tam izdarāma tautas nobalsošana. Ja tautas nobalsošanā vairāk nekā puse balsotāju izsakās par Saeimas atlaišanu, tad Saeima uzskatāma par atlaistu un izsludināmas jaunas vēlēšanas, kurām jānotiek ne vēlāk kā divus mēnešus pēc Saeimas atlaišanas.” Es speciāli izcēlu terminu „atsaukšana” Satversmes 14. pantā un terminu „atlaišana” Satversmes 48. pantā, jo tieši tas ir tas klupšanas akmens, uz kuru pakritis Prezidents Zatlers un viņa juridiskie padomnieki. Varbūt neapzinoties, bet varbūt apzinoties, tā teikt „ejot uz visu banku”, gan jau to neviens neievēros, vai neuzdrošināsies ievērot. Domāju, ka Zatlers cerēja uz tautas pūļiem Rīgas ielās. Tātad, ja vadās no pirmā brīža iespaidiem, tad „atsaukšana” ir viena lieta , bet „atlaišana” pavisam cita un tad iznāk, ka Zatlers bija tiesīgs atlaist Saeimu un uz viņa darbību neattiecas Satversmes 14. panta regulējums. Tas tā tik liekas pirmajā mirklī. LR Satversme ir normu kopums, kuras ir savstarpēji saistītas, kur viens, no konteksta izrauts pants neko neizsaka. Gan jāpiekrīt, ka steigā mainot 48. pantu, kā arī veicot Satversmes iepriekšējos grozījumus Saeima ir sastrādājusi visādus brīnumus, taču, spēkā esošā redakcija ir tāda, kāda viņa ir un nevienam to nav tiesību neievērot. Paskatīsimies, kam jānotiek, ja Prezidents 48. panta kārtībā atlaiž Saeimu. Atbilstoši 48. pantam „..izsludināmas jaunas vēlēšanas, kurām jānotiek ne vēlāk kā divus mēnešus pēc Saeimas atlaišanas.” Labi, bet kas notiek, ja Saeima ir atsaukta Satversmes 14. panta kārtībā. Nekas nenotiek, jo 14. pants neparedz tālākas darbības. Tātad, tālākās darbības regulē 48. pants, bet tas nosaka, ka vēlēšanas izsludināmas pēc Saeimas „atlaišanas”. Šeit rodas paradokss. Vēlēšanas ir jārīko jebkurā gadījumā, vai Saeima „atlaista”, vai „atsaukta”, taču 48. pants nosaka, tikai gadījumu, ja Saeima ir „atlaista”. Ja 48. panta nobeiguma daļa būtu redakcijā kas skanētu: „...izsludināmas jaunas vēlēšanas, kurām jānotiek ne vēlāk kā divus mēnešus pēc Saeimas atlaišanas”, vai „atsaukšanas’’ ’’, tad Zatleram būtu taisnība, taču tā tas nav. Tā kā, Prezidentam būtu jāizsludina vēlēšanas gan 14. panta „atsaukšanas” gadījumā, gan 48. panta „atlaišanas” gadījumā un abus gadījumus reglamentē 48. panta redakcija, tad tas nozīmē tikai vienu, ka termini „atsaukšana” un „atlaišana” ir sinonīmi. Ja tie ir sinonīmi un abas darbības ir vienādas tad Prezidentam veicot 48. pantā paredzētās darbības ir jāievēro nosacījumi, kuri norādīti Satversmes 14. pantā. Neievērojot Satversmes 14. pantā norādītos „atsaukšanas”, „atlaišanas” termiņus, Prezidents ir veicis antikonstitucionālas darbības, kuras nav spēkā no viņa lēmuma parakstīšanas un spēkā izsludināšanas brīža.
tā domā juristi,lagzdiņ
t
Tā iet, kad par Prezidentu ievēlē ārstu, kuram nav nekādas sajēgas par likumiem un juridiskajiem jautājumiem. Atbilstoši LR Satversmes 14. un 48., pantiem Zatlers nav tiesīgs ne ierosināt Saeimas atlaišanu, ne atlaist Saeimu. Uzskatu, ka ierosinot LR Saeimas atlaišanu Prezidents Zatlers ir rupji pārkāpis LR Satversmē noteiktās pamatnormas un praktiski veic darbības, kas ir paredzētas LR Krimināllikumā, tas ir, veic darbības, kuras vērstas uz LR suverēnās un likumīgās varas gāšanu. Es uzskatu, ka LR Saeimai ir likumīgas tiesības neņemt vērā un ignorēt Prezidenta Zatlera paziņojumu. Uzskatu, ka ir divi ceļi. Vai nu LR Saeima vēršas LR Satversmes tiesā un apstrīd Prezidenta ierosināto Saeimas atlaišanu, vai arī vēršas LR Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu ierosināt kriminālprocesu, izvērtēt lietas apstākļus un saukt pie kriminālatbildības šī brīža LR Prezidentu Zatleru. Vispareizākais būtu veikt abas šīs darbības vienlaicīgi.
archivārs
a
Precīzāk būtu teikt,ka nevis ZZS,bet Lembergs atriebjas Zatleram par nepaklausību un patstāvību.Naftas "zemnieku" deputāti ir tikai manipulējamas lelles.
tā viš i
t
zvirbulēns 16:18 Zatlers pārkāpa savas pilnvaras, viņš nevarēja ierosināt Saeimas atlaišanu!
Mjā
M
Labs viedoklis, neitrāls. Un tieši tāpēc es draugus vēl jo vairāk aicināšu vēlēšanās izvēlēties Vienotību un ceru ka arī Zatlers viņiem pievienosies. Ir taču jāļauj beidzot mierīgi strādāt!!!
Edvarts
E
Cerams, ka latvju tauta vairs nebalsos bar blēžu un neliešu atbalstītājiem - ZZS.
bepe
b
Vai neesi dabūjis saules dūrienu, ka raksti tādas muļķības?!
mjā
m
Ja ievēl par prezi Bērziņu, tad patiešām ir skaidrs, ka ir tā kā saka Lagzdiņš. Viņš taču jurists, vai ne? Un ilgi bijis saeimā - tā ka to drēbi pazīst. Bet Berziņš šitas super tupaks kas nespēj tikt galā ar savu 178 tūkstoši vērto būvi ar visiem saviem bērniem jau spēka gados. Tad nu gan saeima!!!!Oioioj!!!!
Tieši
T
tā izskatās arī no malas. Bet tas, ka V.Zatlera paziņojums bija trāpīts desmitniekā un izteica tautas noskaņojumu, šoreiz var nozīmēt daudz, vismaz cerēsim.
fff
f
Vienkārši Lagzdiņš aizmirsa JL oligarhus no Ventspils

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas