Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Laikraksts: gaidāmi politiķiem netīkami pavērsieni kriminālprocesos

Informācija, kas nonākusi _laikraksta _Dienas rīcībā, kā arī jau iepriekš pētītais, vedina spriest, ka Saeimas deputātu balsojums pret pašreizējā ģenerālprokurora J. Maizīša pilnvaru pagarināšanu ne velti bijis tāds. Proti, viņa vadītās prokuratūras izmeklētāju darbs pēdējos mēnešos, visticamāk, nav bijis tīkams apsūdzētajam Aivaram Lembergam un atsevišķām aizvien pie varas esošām partijām.

Laikraksts vēsta, ka ir ļoti iespējams, ka tuvāko nedēļu laikā jauni pavērsieni sagaidāmi tā sauktajā Lemberga stipendiātu lietā - izmeklēšanā, kurā tiek skaidrota iespējamā politisko partiju un politiķu kukuļošana. Turklāt jaunumus var sagaidīt arī ar Andra Šķēles vārdu saistītajā digitālās TV lietā, kurā uz apsūdzēto sola sēž vairākas Tautas partijas «tēvam» pietuvinātas personas, viņu vidū finansists Harijs Krongorns.

J. Maizīša vadītā prokuratūra turpina izmeklēšanu vēl vismaz trijos kriminālprocesos, kuros tiek dzītas pēdas gan, iespējamām ar A. Lemberga interesēm saistītām naudas shēmām, gan darījumiem, kas, iespējams, saistīti ar A. Šķēles interesēm. Tāda ir, piemēram, izmeklēšana, kas saistīta ar digitālās TV afērā iesaistītās britu pastkastītes firmas Kempmayer dalībnieka ārzonas kompānijas Ratcliff patieso labuma guvēju noskaidrošanu. Ēnas šajā kriminālprocesā, iespējams, krīt arī uz A. Šķēli, kurš saistību ar digitālās TV lietu kategoriski noliedz.

Jau vēstīts, ka Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkoviča paziņoja, ka ieturēs pauzi jauna kandidāta virzīšanā, neizslēdzot, ka atkārtoti var tikt izvirzīts J.Maizītis, signalizējot vai nu par to, ka AT priekšsēdis tiešām vēlas noskaidrot patiesos iemeslus ceturtdienas balsojumam, vai arī - par rūpīgi aprēķinātu scenāriju, lai, norimstot sabiedrības sašutumam, pēc J. Maizīša pilnvaru beigām nāktu klajā ar vajadzīgo kandidātu, norāda laikraksts.

Neoficiāli izskan, ka vajadzīgais kandidāts esot kāds Rīgas apgabaltiesas tiesnesis, kura vārdu Dienai pagaidām nav izdevies noskaidrot. Bez viņa starp kandidātiem, kuri varētu raisīt diskusijas par piemērotību šim amatam, neoficiāli minēti divi Ģenerālprokuratūras virsprokurori. Viens no tiem ir prokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu nodaļas virsprokurors Modris Adlers (viņš izmeklēja tā saukto Latvenergo trīs miljonu lietu, kas meta ēnu uz toreizējo premjeru TP līderi Andri Šķēli). Otrs ir prokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Tiesās izskatāmo krimināllietu nodaļas virsprokurors Ēriks Kalnmeiers, kurš minēts kā kandidāts, pret kuru neiebilstu apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs. Starp neitrāliem kandidātiem minēts bijušais AT priekšsēdis, tagadējais senators Andris Guļāns un Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš. Viņš ir starp tām trim personām, kuras I. Bičkovičs atbilstoši likumam tiesīgs iecelt par ģenerālprokurora pienākumu izpildītāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas