Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latkovskis: Situācija nacionālo attiecību jautājumā palikusi gandrīz nemainīga

Mēneša laikā kopš 18.februārī notikušā referenduma par divvalodību būtiskas pārmaiņas nav notikušas. "Ir ieguvēji un zaudētāji, taču kopējā situācija nacionālo attiecību jautājumā palikusi gandrīz nemainīga," Dienai pauda Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (Vienotība).

"Šeit jānodala pats referendums un tā rezultāti, kuri nebija pārsteigums, kā arī parakstu vākšana. Tieši referenduma ietekme ir drīzāk pozitīva, jo ir cēlusies latviešu nacionālā pašapziņa, tāpat balsojumā piedalījās daudz cilvēku, kuri parasti neinteresējas par politiku. Tas nozīmē, ka svarīgos brīžos mēs spējam mobilizēties un jācer, ka daļa šo cilvēku nezaudēs interesi par politiku arī nākotnē," sacīja A.Latkovskis.

Savukārt parakstu vākšanas ietekme ir drīzāk negatīva, jo "rezultāts ir starpnacionālo attiecību neliela pasliktināšanās un atsevišķu politisko kustību lielāka radikalizēšanās". "Ilgtermiņā galvenie zaudētāji ir Saskaņas centrs, jo līdz brīdim, kamēr nemainīsies šī spēka vadība, neviena no tā dēvētajām latviskajām partijām nevēlēsies sadarboties ar SC, un tas apdraud SC cerības pēc nākošajām pašvaldību vēlēšanām palikt pie varas arī Rīgas domē," norāda A.Latkovskis.

"Tomēr, ja vērtē plašāka mērogā, būtisku izmaiņu faktiski nav - ir ieguvēji un zaudētāji, taču kopējā situācija nacionālo attiecību jautājumā palikusi gandrīz nemainīga."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas