Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvija negrasās pildīt Itālijas prasību par bērna atdošanu tēvam

Neviena institūcija Latvijā neplāno bērnu nogādāt Itālijā, sola Bērnu un ģimenes lietu ministrija. Konkrēta plāna, ko darīt, vēl nav, to sadarbībā ar Tieslietu un Ārlietu ministrijām paredzēts izstrādāt ne ātrāk kā tuvāko divu nedēļu laikā.

Diena jau rakstīja, ka patlaban sešus gadus vecā Itālijas un Latvijas pilsoņa Marko Kampanellas māte Jeļizaveta Šneersone pirms diviem gadiem Lieldienu brīvdienās ar Itālijas tiesas atļauju dēlu atveda uz Latviju. Tomēr vēlāk J.Šneersone nav rīkojusies atbilstoši nosacījumam, ka bērnam jāatgriežas Itālijā, ja tēvs nedod atļauju dēlam palikt uz dzīvi Latvijā. Šādas rīcības nelikumību atzinusi gan Itālijas, gan Latvijas tiesa. Tomēr Latvijas puse nepildīja Itālijas pieprasījumu nogādāt bērnu Itālijā, norādot uz iespējamu psiholoģisku un fizisku risku bērnam.

Par spīti Latvijas tiesas noraidījumam, pagājušajā nedēļā Itālijas tiesa uz Latviju atsūtīja apliecību, kas pieprasa Marko Kampanellas nogādāšanu dzimtenē. Steidzamības nepieciešamību nosaka Eiropas Komitejas regulā par vecāku aizbildniecību noteiktā kārtība, pēc kuras Marko māte arī atzīta par likumpārkāpēju.

"Pašlaik Bērnu un ģimenes lietu ministrija sadarbībā ar Tieslietu ministriju strādā, lai risinātu jautājumu, vai bērna vislabākajās interesēs ir lēmums, kas pieņemts, nevērtējot bērna mātes argumentus, neuzklausot bērna viedokli, kā arī nevērtējot iemeslus, kāpēc Latvijas tiesa lēma, ka bērns nav jāatgriež," skaidro Bērnu un ģimenes lietu ministrijas pārstāve Inguna Potetinova.

Savukārt Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Laura Pakalne atklāj — viens no ieteiktajiem risinājumiem varētu būt jautājuma lemšana valdības līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:


Māte Latvijā, tēvs ir Itālijā. Tiesāšanās par bērnu. (27.08.2008.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas