Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Latvijas vēstnieks piedalīsies Jāņa Pāvila II beatifikācijā Vatikānā

Latvijas vēstnieks Einars Semanis piedalīsies pāvesta Jāņa Pāvila II beatifikācijas jeb pasludināšanas par svētīgu pasākumā Vatikānā 1.maijā.Jāņa Pāvila II beatifikācija Vatikānā ir nozīmīgs notikums, kas pulcēs ap 50 pasaules valstu līderus, kā arī Eiropas Padomes, Eiropas Komisijas un Eiropas Parlamenta vadītājus.Pāvesta Jāņa Pāvila II vizīte Latvijā notika 1993.gadā, kas bija vēsturisks notikums ne tikai Latvijas katoļticīgajiem, bet arī visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Pāvesta Jāņa Pāvila II laikā diviem Latvijas bīskapiem – Juliānam Vaivodam un Jānim Pujatam tika piešķirts kardināla tituls.

Jānis Pāvils II 1983.gada 2.februārī bīskapam Juliānam Vaivodam piešķīra kardināla titulu un viņš kļuva par pirmo kardinālu ne tikai Latvijā, bet visā toreizējā PSRS.

2001.gada  28.janvārī Latvijas Romas katoļu baznīcas arhibīskapu – metropolītu Jāni Pujatu pāvests Jānis Pāvils II iecēla kardināla kārtā, bet J. Pujats bija nozīmēts par otro Latvijas kardinālu in pectore – sirdī jau 1998.gadā 21.februārī.

Latvijas prezidents Valdis Zatlers apmeklēja Vatikānā oficiālā vizītē no 13. līdz 15.aprīlim un tikās ar Viņa Svētību pāvestu Benediktu XVI.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas