Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

LBAS prasa Dombrovska atvainošanos par Pabrika un Mūrnieces izteikumiem

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) pieprasījusi premjera Valda Dombrovska skaidrojumus par aizsardzības ministra Arta Pabrika un iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces publiskajiem izteikumiem, teikts otrdien nosūtītajā vēstulē.

LBAS vēlas uzzināt, vai ministri atvainosies par izteikumiem publiskajā telpā, “vai arī premjers ir pilnā mierā ar to atsevišķo neveiklo taisnošanos, ka tā jau tas nemaz nebija domāts,” pausts vēstulē.

“Ministru izteikumi ir aizvainojuši desmitiem tūkstošus Latvijā strādājošo cilvēku, gan to, kas strādā viņu tiešā pakļautībā, gan arī citās iestādēs un organizācijās, sabiedriskajā un privātajā sektorā”, teikts LBAS vēstulē.

LBAS uzsvēra, ka vienlaikus ir apkaunota to policistu piemiņa, kuri ir bijuši arodbiedrības biedri un gājuši bojā, pildot dienesta pienākumus, bez bailēm un šaubīšanās stājoties pretī noziedzniekiem.

LBAS uzskata, ka ministri, kuri “nespēj slāpēt savas emocijas, negrib un nevar cienīt citus cilvēkus un adekvāti novērtēt situāciju, nedrīkst pildīt savus pienākumus”.

“It īpaši skarbi vārdi šoreiz jāvelta iekšlietu ministrei, jo tik nelīdzsvarotas personas atrašanās atbildīgā amatā arī turpmāk var būt nopietns apdraudējums gan iekšējai drošībai, gan arī sociālajai stabilitātei,” uzskata LBAS biedri.

Dombrovskis nedrīkst norobežoties, viņam jādod vērtējums ministru komunikācijai ar sabiedrību, bet, ja premjers to nespēj ietekmēt, jāatvainojas viņu vietā, uzskata LBAS.

LBAS gaida V.Dombrovska atbildi līdz 10. martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas