Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Lemberga lietu skatīs tiesnesis Boriss Geimans

Krimināllieta, kurā apsūdzēts Ventspils mērs Aivars Lembergs, tagad iedalīta skatīšanai Rīgas apgabaltiesas tienesim Borisam Geimanam, Diena uzzināja tiesā. Iepriekš lieta iedalīta šīs tiesas tiesnesei Ivetai Vīgantei, tomēr viņa sevi atstatījusi no šīs lietas izskatīšanas, jo viņas vīrs Māris Vīgants, būdams Rīgas Centra rajona tiesas tiesnesis, iepriekš bija vairākkārt lēmis par drošības līdzekļa piemērošanu šajā procesā.

Diena jau rakstīja, ka sākotnēji piekritības noteikšanai lietu AT priekšsēdētājam bija nosūtījusi prokuratūra, taču I.Bičkovičs nosūtīja lietu atpakaļ prokuratūrai, norādot, ka tā nav ievērojusi Kriminālprocesa likumā noteikto lietu virzības kārtību. Tad prokuratūra lietu nosūtīja Rīgas apgabaltiesai, kas uzskatīja, ka lieta nav tai piekritīga un nosūtīja to uz Kurzemes apgabaltiesu. Savukārt Kurzemes apgabaltiesas tiesnesis Helmuts Brasovs, uzskatot, ka lietas ātrāku izskatīšanu var panākt Rīgas apgabaltiesā, nosūtīja lietu AT priekšsēdētājam piekritības noteikšanai.

Šajā krimināllietā, kas ir viena no kriminālprocesiem, kurš tika izdalīts no tā sauktās Ventspils amatpersonu lietas, A.Lembergs apsūdzēts par kukuļņemšanu sevišķi lielos apjomos, kas saistīta ar kukuļa izspiešanu, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā (gandrīz piecu miljonu latu) apjomā, par nepatiesa dokumenta izstrādi un iesniegšanu jeb dienesta viltojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas