Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lembergs aizturēšanas dienā devies pie Laventa bijušā ārsta Lejnieka

Ventspils mērs Aivars Lembergs apcietināšanas dienā devies pie Rīgas Austrumu slimnīcas klīnikas "Linezers" virsārsta endokrinologa Aivara Lejnieka, ziņo LETA. Kā zināms, tieši A.Lejnieks ilgstoši ārstēja "Bankas Baltija" lietā apsūdzēto Aleksandru Laventu un vēlāk tika manīts kopā ar eksbaņķieri apmeklējot publiskus pasākumus.

Lembergs šodien Kuldīgas rajona tiesā skaidroja, ka devies uz slimnīcu pie profesora, lai apspriestu gan Vācijā veiktās izmeklēšanas rezultātus, gan ģimenes ārsta norādīto diagnozi.

Apcietinātais teica, ka arī uz prokuratūru atsauktajam ārstam "kaut kas nepatika labajā pusē un tur ir vajadzīga rūpīgāka izmeklēšana, jo ir aizdomas vai nu par pneimoniju, vai bronhītu". Lembergs norādīja, ka pats nevar novērtēt savu veselību.

Ventspils mērs sacīja, ka pirms nedēļas viņam bijusi paaugstināta temperatūra, tādēļ devies pie sava ģimenes ārsta, kurš izrakstījis darba nespējas lapu. Tomēr Lembergs neesot vēlējies "noraut tiesu", tādēļ darba nespējas lapā neparādās lapas izdošanas iemesls.

Prokurors Māris Leja lūdza tiesu pievienot darba nespējas lapu lietai, jo nav norādīts izdošanas iemesls. Tiesa noraidīja lūgumu, jo tas neattiecas uz izskatāmo lietu.

Diena 2004. gadā rakstīja, ka laužot stereotipu par mediķu zemajiem ienākumiem un pārslodzi darbā ārstniecības iestādēs, slimnīcas "Linezers" galvenais ārsts Aivars Lejnieks pērn pamatdarbu ne tikai veiksmīgi apvienojis ar pienākumiem vairākās sabiedriskajās organizācijās, studentu izglītošanu, bet arī lasījis lekcijas ārstiem farmaceitisko firmu rīkotajos izglītojošos semināros, kopumā nopelnot vairāk nekā 30 tūkstošus latu.

Deklarācija par 2003. gadu liecinot: zāļu firmās vien A. Lejnieks kopumā saņēmis vairāk nekā Ls 16 000 — summu, kas gandrīz divkārt pārsniedzot ienākumus slimnīcā.

A. Lejnieks toreiz skaidroja, ka visu spējot padarīt, strādājot gan sestdienās un svētdienās, gan naktīs: "Neko neesmu pārkāpis, nodokļus visur esmu nomaksājis, man nav komentāru."

Žurnāls "Privātā Dzīve" rakstīja, ka A. Lejnieka sievai — slimnīcas "Linezers" ārstei Sandrai Lejniecei — piederot lepna savrupmāja Bulduros, viņa arī saņēmusi bankas aizdevumu Ls 138 000.

Lasiet vēl:
- Prokurors: Lembergs demonstrēja birokrātijas un politiskās demagoģijas paraugstundu
- Advokāts pārsūdz lēmumu par Lemberga apcietināšanu
- Kuldīgas rajona tiesa pabeidz tiesas izmeklēšanu Lemberga lietā
- Lembergs apcietinājumā sācis nodarboties ar sportu; kāda sieviete piedāvājas iet sēdēt cietumā viņa vietā
- Lembergs noliedz "stipendiju" izsniegšanu politiķiem un amatpersonām
- Lembergs ar konvoju nogādāts Kuldīgas rajona tiesā

Fotogalerija: Lemberga tiesa Kuldīgā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas