Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LETA, RSU un sabiedriskie mediji veiks vēlētāju aptauju pie iecirkņiem

Nacionālā informācijas aģentūra LETA, Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un sabiedriskie mediji Latvijas Televīzija un Latvijas Radio 14.Saeimas vēlēšanu dienā, sestdien, 1. oktobrī, visā Latvijā veiks jau nobalsojušo vēlētāju aptauju pie iecirkņiem, lai uzreiz pēc iecirkņu slēgšanas varētu informēt par prognozējamo vēlēšanu iznākumu.

Metodoloģisko atbalstu aptaujas veikšanā sniedz tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS.

Aptaujā pie vēlēšanu iecirkņiem intervētāji pēc nejaušības principa anonīmi iztaujās gandrīz 6500 savu izvēli vēlēšanās jau izdarījušo pilsoņu. Intervētāji būs sastopami pie vairāk nekā 70 iecirkņiem gan pilsētās, gan novados.

Aptaujā iegūtie dati dos ticamu priekšstatu par to, kāds būs vēlēšanu iznākums un kuru partiju deputāti tiks ievēlēti Saeimā. 

Tie gan nebūs oficiālie rezultāti, kas ļautu paziņot partiju iegūto vietu skaitu un vēlēšanās ievēlēto deputātu vārdus. Šos aprēķinus veic Centrālā vēlēšanu komisija (CVK), skaitot vēlēšanās nodotās balsis un ņemot vērā pie kandidātu vārdiem vēlēšanu zīmēs atzīmētos plusus un mīnusus.

CVK sākotnējos vēlēšanu datus sola paziņot ap pusnakti. Svētdienas rītā būs zināmi vēlēšanu provizoriskie rezultāti lielākajā daļā iecirkņu.

Aptaujas rezultāti tiks publiskoti pēc iecirkņu slēgšanas plkst. 20.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas