Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Līdz ar jaunās valdības apstiprināšanu Saeimā varētu nomainīties desmitā daļa deputātu

Līdz ar jaunās valdības apstiprināšanu Saeimā varētu nomainīties desmitā daļa deputātu.

Pašlaik gan vairāki politiskie spēki oficiāli vēl neatklāj atsevišķus ministru amatu kandidātus. Tomēr deputātam, kurš apstiprināts ministra amatā, ir iespēja uz laiku nolikt deputāta mandātu. Ja deputāts noliek mandātu, viņa vietā Saeimā strādā tas cilvēks, kurš pirmais palicis "aiz svītras" konkrētajā vēlēšanu apgabalā.

Paredzēts, ka Jaunā Vienotība (JV) jaunajā valdībā bez premjera amata varētu vadīt Finanšu ministriju un Ārlietu ministriju. Politiskā spēka pārstāvji jau sākotnēji pauda, ka ārlietu ministra pienākumus varētu turpināt pildīt Edgars Rinkēvičs, bet finanšu ministra amatam tika apsvērtas Jāņa Reira un Arvila Ašeradena kandidatūras.

Visi trīs minētie politiķi ir ievēlēti 13.Saeimā. Rinkēviča vietā Saeimā varētu strādāt Kārlis Šadurskis, kurš gan pašlaik darbojas Eiropas Parlamentā, bet kā nākamais uz vietu Saeimā varētu pretendēt līdzšinējais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Ašeradena vietu parlamentā varētu ieņemt Artis Gustovskis, bet Reira - Atis Lejiņš.

"Attīstībai/Par!" lēmusi, ka aizsardzības ministra amatam piedāvās Arti Pabriku, kurš būs arī premjera biedrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam - Juri Pūci, savukārt veselības ministra amatam - Ilzi Viņķeli.

Pabriks un Pūce ir ievēlēti Saeimā, un viņu vietā parlamentā varētu strādāt attiecīgi Mārtiņš Šteins un Dace Bluķe.

Nacionālā apvienība uzskata, ka kultūras ministres pienākumus būtu jāturpina pildīt Dacei Melbārdei, bet zemkopības ministra amatam tiktu virzīts Kaspars Gerhards. Melbārde ir arī 13.Saeimas deputāte, un viņas vietu parlamentā varētu ieņemt Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks.

Jaunā konservatīvā partija izglītības un zinātnes ministra amatam virza deputāti Ilgu Šuplinsku, tieslietu ministra amatam - partijas līderi Jāni Bordānu, bet satiksmes ministra amatam - Tāli Linkaitu. Šie politiķi arī ievēlēti Saeimā, un Linkaita vietā parlamentā varētu strādāt Jānis Butāns, Bordāna vietā - Jānis Cielēns, bet Šuplinskas vietā - Andris Kazinovskis.

Kā liecina neoficiālā informācija, KPV LV iekšlietu ministra amatam piedāvājusi Sanda Ģirģena kandidatūru, ekonomikas ministra amatam tiek virzīts deputāts Didzis Šmits, bet labklājības ministra amatam - parlamentāriete Ieva Krapāne. Šmita vietu parlamentā varētu ieņemt Beata Jonite, bet Krapānes vietu - Māris Možvillo.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien vēl nenominēja jaunu premjera amata kandidātu, iespējams, atliekot gala lēmumu uz nākamo pirmdienu, 7.janvāri, kad viņam plānota tikšanās ar JV politiķi Krišjāni Kariņu, kurš arī tiek minēts kā ticamākais Ministru prezidenta amata kandidāts.

 

Top komentāri

Gunārs
G
Neredzu lielu atšķirību, vai deputātos būtu iepriekšējie vai citi deputāti. Tāpat no tā nekas būtiski nemainīsies
Paradokss
P
Kā tad tā? Tikai 10 daļa?! Mums taču ir tik daudz jaunu partiju. Jaunā Vienotība un Attīstība Par, kurām nu nekāda sakara neesot ar iepriekšējo Vienotību, JKP, KPV un tikai 10 daļa!? Gribētos teikt, ka kāds pamatīgi melo, bet nedrīkst, jo tad tikšu pieskaitīts pie Maskavas aģentiem.
:)
:
Ka tik nenomainās visi deputāti pēc ārkārtas vēlēšanām hahahahahahahaha...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas