Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Liepnieks aicina vērtēt iespēju samazināt kultūras objektu skaitu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
dace
d
Vai Tev - kā speciālistam - ir zināms, kādas prasības ekspozīcijas telpām izvirza Body Revealed un cik no valsts muzejiem tās spēj pildīt?
Mari
M
Paldies par viedokli! (kā arī, ka nenozākājāt pēdējiem vārdiem:-) Piekrītu par to, ka muzejam atspoguļojumam ir jābūt internetā - tā ir informācijas aprite, komunikācija ar potenciālajiem apmeklētājiem. Jo veiksmīgāk izkārtota informācija, jo lielāka iespēja ieinteresēt apmeklēt klātienē. Ir veikti pētījumi par to, ka, mākslas darbu reprodukcijas tieši veicina interesi apmeklēt muzeju klātienē. Jo vairāk tu uzzini par muzeju pirms apmeklējuma, vairāk iegūsti informācijas orientējies muzeja apmeklējumā, jo vairāk uztver un iegūst apmeklējuma laikā. Jūs esat ārzemēs - izpētiet tuvākā muzeja piedāvājumu int. un apmeklējiet to pēc tam! Padalieties, lūdzu, pieredzē! Apmeklējiet kādu muzeju šeit, padalieties iespaidos! Muzejiem informācijas laikmetā tieši ir izdevies izdzīvot dēļ tā autentiskuma, īstuma dēļ. Skat. jebkuru pēdējo 50.g muzeologu teorijas! P.S. Ākstam taisnība.
????
?
atbildeešu konkreeti , es dziivoju pagastaa un tur ir muzejs , bet es tur ne reizes neesmu bijis , nezinu kurš vieteejais tajaa buutu iegaajis , tad kam viņu vajag>???
reņģis
r
man šķiet zīmīgi, ka visi komentētāji tikai ķengājas, bet neko konkrētu, piemēram, par konkrētiem muzejiem negrib vai nevar uzrakstīt.
Ints
I
Cukura ražošanu likvidēja, tai skaitā lauksaimniecību arī apgrieza. Dabūja kompensācijas. Tagad Kultūru vēl varētu likvidēt. Nez vai par to var dabūt kādu kompensāciju?
Nu gan!
N
Liepniekam kauns par savu kultūras līmeni, tāpēc tagad cenšas kā var visus pielīdzināt sev.
Vecis
V
Nu ko tas muļķa puikiņš saprot? Viņam nav pat normālas profesijas. Lai paklusē un atrod sev kādu darbu!
Ministry of Truth
M
Rezumējot izlasīto: es vienmēr skatos, kas ir tas, kurš iesaka. Par zālīti neko neteikšu - katrā ģimenē ir savs slimnieks, tāds vai savādāks, par Satori arī neko - izņemot vienu un to pašu autoru gozēšanos, kaut kas lasāms jau tur parādās arī. Bet, kad kaut ko saistībā ar latviešu gara mantu iesaka cilvēks, kura idejas TP izpildījumā nav radījušas to piesaukto 3 bērnu ģimeni, cilvēks, kura idejas netieši ir iedvesmojušas TP nemaksāt parādu valstij, cilvēks, kurš šobrīd strādā SC (jeb biškekiešiem), ja var ticēt presei, tad man ir skaidrs, ka šie nav tīri padomi.
Ēriks
Ē
Jā, paraugoties Liepnieka Twitera profīlā, skaidri sazīmējams tas ceļš, kādā izspļautais kulturologs piedāvā attīstīt nācijas kultūras mantojuma glabāšanu un attīstīšanu: 140 zīmju kultūra, Dzeru pie Ilzes, sadot pa purnu Mārim un sapīpēties marihuānu. Bravo, Liepniek! Tādu pāļu sabiedrībā kā Tu mani bērni būs īsti domas giganti!
Rita Laima
R
Liepnieks - nu, 'teikšu, kā ir - gatavais idiots. Šis raksts man to skaidri un gaiši pasaka. Pasaule ir tikai viena Latvija un Latvijā ir tikai viens no katra no šiem memoriāliem mūzejiem. Labāk būtu turējis muti. Es esmu līdz baltkvēlei nikna par šitādu domu!!!
pamosties Rītup
p
Tavs Šļāpins ir ĀBOLTIŅAS padomnieks. Tas tad arī būs Viwenotības triumfs -aiztaisīt latvijas muzejus.
Latvietis vulgaris
L
Ļoti provokatorisks priekšlikums ar neatgriezeniskām sekām - piedāvāt iznīcināt pēdējās nacionālās kultūras identitātes paliekas. Tas pielīdzināms lauku infrastruktūras (mazās skolas, ambulances, bibliotēkas, pasta nodaļas, lauku kultūras centru) likvidēšanai Šķēles/Liepnieka laikā. Šo nepārdomāto lēmumu sekas ir šodien redzamas - izmiruši veseli pagasti. Tādu pilsētās/laukos dzīvojošo attiecību tiešām neatradīsiet nekur Eiropā. Liepnieka jaunskungam ieteiktu paceļot pa Rietumeiropu, vai tepat mūsu kaimiņvalstīm, un pārliecināties par uzkrītoši lielo kultūras, arheoloģijas, arhitektūras un tehnikas pieminekļu skaitu - pat Šveicē nesaprotamu, ekonomiski neizprotamu iemeslu dēļ uztur Raiņa/Aspazijas muzeju. Apzināt, saglabāt un cienīt savu kultūras mantojumu ir mazo nāciju izdzīvošanas jautājums, kuru naudā nav iespējams aprēķināt. Var jautāt - cik šodien izmaksātu atgriest atpakaļ mazpilsētās un lauku sētās aizbraukušos cilvēkus? Nožēlojami, ka pēdējo 20 neatkarības gadu laikā par kultūrpolitiku atbīldīgās amatpersonas sapratušas kultūras mantojuma nozīmi nācijas atīstībā. Ar apbrīnojamu vientiesību tiek jūsmots par citu valstu sasniegumiem. Kādu nākotni un kā uzdevumā šis Liepnieks un Co. mums gatavo?
Snoop Dog
S
Liepnieks ir mūsējais, atbalsta marihuānas legalizēšanu! Legalize IT! Starp citu kur, Liepniek, var Rīgā nopirkt labu zāli? Come on! Come on!
Timrots
T
Liepnieks brauc ar 150 000 latu vērtu Porsche Carrera sporta auto, lai viņš arī uztur savu draugu portālus. VALSTIJ AR TO NAV JĀNODARBOJAS!
Rītups
R
Satori lai Šlāpins palīdz no savas Kalvīša un Šķēles padomnieka algas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas