Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +26 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Likvidē Šlesera atbalsta grupu Čikāgā

Čikāgas latvietis advokāts Roberts Blumbergs nolēmis likvidēt atbalsta grupu Aināram Šleseram cīņā par Rīgas mēra amatu. Uz grupas dalībniekiem esot izdarīts liels spiediens, tāpēc vairums no tiem atsaukuši savu dalību, "lai izvairītos no publicitātes", iemeslus paziņojumā skaidro R. Blumbergs. Tomēr viņš un daži bijušie biedri vēl plāno pielietot savas spējas, lai attīstītu Rīgas un Čikāgas sadarbību.

"Kad nodibināju Aināra Šlesera atbalsta grupu Čikāgā, bija doma, ka vairāki čikāgieši būs gatavi strādāt ar Rīgas nākamo, visticamāko mēru. Grupa nerunāja visu Amerikas latviešu vārdā, bet tādu iespaidu radīja prese, izraisot milzīgu ažiotāžu. Tātad man tagad ir jāziņo, ka grupa tomēr nevar vairs eksistēt kā tāda. Tā kā uz dalībniekiem tika likts liels spiediens, tai skaitā no Amerikas Latviešu Apvienības (ALA), vairums atteica savu dalību, lai izvairītos no publicitātes. Lai parādītu cieņu bijušajiem dalībniekiem, esmu nolēmis grupu likvidēt," paziņojumā raksta R. Blumbergs. Viņš vēl arvien atbalsta Aināru Šleseru kā labāko mēra kandidātu, vadoties no Šlesera izcilajām kampaņas idejām un ņemot vērā, ka aptaujās A. Šlesers atzīts par populārāko mēra kandidātu, R. Blumbergs secina, ka šīs labās idejas ir acīmredzami guvušas rezonansi arī Rīgas iedzīvotājos. "Es un daži bijušie biedri vēl plānojam pielietot savas spējas un sviedrus, lai strādātu Rīgas labā, gan attīstot biznesa un kultūra sakarus, gan nodibinot sister city programmu ar Čikāgu," sola R. Blumbergs.

Jau vēstīts, ka gan Čikāgas latviešu organizāciju apvienība, gan ALA iepriekš izplatīja paziņojumus, norādot, ka norobežojas no R. Blumberga aktivitātēm. ALA savā paziņojumā atgādināja, ka pagājušajās 9. Saeimas vēlēšanās 2006. gadā visā ASV dzīvojošie Latvijas pilsoņi nobalsoja šādi: JL – 56 %, TB/LNNK – 23 %, TP – 9%, LPP/LC – 2 %, pārejās partijas kopā - 10%. "Lai šie fakti ilustrē ASV latviešu atbalstu Ainara Šlesera partijas popularitātei ASV. Cik līdz šim zināms par šīs atbalsta grupas sastāvu, varam droši prognozēt ka LPP/LC popularitāte ASV netiks uzlabota," teikts ALA paziņojumā.

“Ainaru Šleseru par Rīgas Mēru Čikāgas Atbalsta Grupā" sākotnēji darbojās ap 15 aktīvistu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas