Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 5. jūnijs
Margots, Igors, Ingvars

LVRTC mērījumi: ir uzlabojusies TV programmu uztveramība ciparu apraidē

Valsts a/s Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) pabeidzis atkārtotus elektromagnētiskā lauka mērījumus, kas bija nepieciešami, lai pārbaudītu ciparu televīzijas (TV) signāla pieejamību pēc aprīlī notikušās TV kanālu frekvenču maiņas. Mērījumos secināts, ka ir uzlabojusies programmu uztveramība 1.tīklā, kurā tiek pārraidītas bezmaksas programmas, jo tagad tās tiek pārraidītas zemākos frekvenču kanālos, par mērījumos secināto informē LVRTC.

Pēc LVRTC sniegtās informācijas, bezmaksas programmas tagad ir labi uztveramas arī ar nepilna decimetru viļņu diapazona antenām un nav nepieciešamības tās mainīt, ja cilvēks vēlas skatīties tikai bezmaksas nacionālās programmas. Antena, kas uztver pilnu decimetru viļņu diapazonu, vajadzīga maksas kanālu uztveršanai. Prakse gan rādot, ka šādas antenas jau ir vairākumam mājsaimniecību.

Vienlaikus mērījumu laikā tika pārbaudīta arī jaunākā, līdz šim pēc kārtas 4.tīkla elektromagnētiskā lauka intensitāte, kurā maksas programmas sāka pārraidīt tikai aprīlī jeb pēc tam, kad atbrīvojās no analogās TV aizgājušās LTV7 frekvenču resursi. Mērījumi rādot, ka arī šī tīkla aptveramības zona, tāpat kā 2. un 3.tīklam, pārklāj vairāk nekā 90% Latvijas teritorijas un signāla uztveramība ir atbilstoša prognozētajam, vēsta LVRTC.

Pirmo trīs tīklu lauka intensitātes mērījumus LVRTC veica šā gada janvārī. Arī šoreiz mērījumi tika veikti 95 dažādos Latvijas punktos. Tā kā katrā punktā tika veikti vismaz trīs mērījumi katram frekvenču kanālam, kopējais mērījumu skaits bijis vairāk nekā 1000. Secināts, ka bezmaksas kanālu ciparu signāls pieejams 99,6% Latvijas teritorijas, bet maksas kanālu – vairāk nekā 90% teritorijas. Turpmāk mērījumus paredzēts veikt reizi gadā.

Vēl atlikušie trīs tīkli maksas programmu pārraidīšanai tiks nodoti ekspluatācijā un izmantoti zemes ciparu TV programmu pārraidīšanai, tiklīdz Latvijā pilnībā tiks atslēgta analogā apraide.

Jau vēstīts, ka joprojām nav atrisināts jautājums par TV3 palikšanu analogajā TV apraidē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas