Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mamikina vietu EP ieņemtu Cilēvičs

Ja Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins noliktu deputāta mandātu, viņa vietu EP ieņemtu partijas Saskaņa deputāts Boriss Cilevičs. 2014. gadā notikušajās EP vēlēšanās Saskaņas sarakstā Cilēvičs palika otrais - uzreiz aiz Mamikina. Tādējādi tieši viņš ieņemtu Mamikina vietu EP, ja eiroparlamentārietis lemtu nolikt savu mandātu.

Mamikins iepriekš jau norādīja, ka ir gatavs nolikt EP deputāta mandātu, ja no partijas Latvijas Krievu savienība (LKS) iekļūs nākamajā Saeimā. Viņš izvirzīts kā šīs partijas premjera amata kandidāts un būs saraksta līderis Rīgas apgabalā.

Viņš aģentūrai LETA skaidroja, ka 2014. gadā bija iesniedzis Saskaņai iesniegumu par iestāšanos partijā. Mamikins nav informēts, ka būtu izslēgts no partijas, tāpēc plāno to oficiāli noskaidrot. Gadījumā, ja viņš vēl oficiāli ir Saskaņas biedrs, Mamikins plāno no tās izstāties.

Kā iepriekš apgalvoja eiroparlamentārietis, EP deputāta mandātu viņš vēl nav nolicis tādēļ, ka vēl vēlas pabeigt iesāktos darbus, piemēram, ziņojumu par Gruzijas un Eiropas Savienības asociatīvā nolīguma īstenošanu. Tāpat viņam EP esot iesākti darbi saistībā ar žurnālistu un preses brīvības jautājumiem Pilsonisko brīvību, tieslietu un iekšlietu komitejā.

Cilevičs, kurš kopš 2014. gada ir Saskaņas valdes loceklis, iepriekš 2002. gadā kandidējis 8. Saeimas vēlēšanās apvienības Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā sarakstā, savukārt 2004. gadā kandidējis EP vēlēšanās no Tautas saskaņas partijas saraksta.

 

Top komentāri

vienalga
v
Cimikins vai Māmikins - dziesma gluži tā pati
..
.
Cilvēks, kurš JAU ir ļoti daudz kaitējis latviešu interesēm un var vēl daudz kaitēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas