Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Muižniece jūt atbalstu, bet Saeimas balsojuma iznākumu neprognozē

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vuarists
v
Seko lidzi Saeimas lemumam tiesraide: Sedes darba kartiba:
hehe
h
sievišķis, kas labākajā gadījumā varētu strādāt par bordeļa madamu, taisās par satversmes tiesnesi.. nu nav pat vārdu! nav!
bambino
b
tikai nešito! lai dies pasarg- tikai ne viņu!
Dio
D
Satversmes tiesnesim jābūt godīgam, ko nevarētu teikt par šo personu.....
bye bye
b
Saprotu kapec tik daudz aborti saja valsti.....
Kurbads
K
Viss uz ko mēs cerējām stājoties ES un eiropas struktūrās, tiek tā lēnām rūpīgi nolikvidēts. Vēl mazliet un Latvija būs pārvērsta par otru Sicīliju, kur visu noteiks trīs krusttēvi, kas stāvēs pāri likumam. Tā pat, kā viņu radi no komunistiskās partijas, savulaik līdzīgi stāvēji pāri likumam padomju savienības laikā. Tiesiska valsts ... tu tiki abortēta vēl nepiedzimusi :(
Deputatu asins desa
D
Ooooo, un bus slepena balsosana !!!!!????? Jus esat visi riebigas cukas, si politiska iekarte visiem riebjas un jus nekaunigi turpinat savu speli. Saeimas deputati ir verts tikai to asins desa ko var no viniem sagatavot. ,
Uzticiga TP biedrs
U
Atbalsts tika no Andra Skeles. Loti forss,ievelesim karjieru politisku aferistu Augstaka Tiesa.. . Ja sis vecene ir uzticiga Tautas Partijas biedrs, tad vina ir un ari bus uzticiga Tautas Partijas biedrs.
ha..ha
h
..nu nevajag jau SABOJĀT l tās dažas iestādes ..kuras Latvijā vēl atlikušas ar pozitīvu pieskaņu!!!
no satv.tiesas likuma
n
34.pants. Satversmes tiesas tienešu ienākumu gūšanas, amatu savienošanas un citi ierobežojumi (1) Satversmes tiesas tiesnešu ienākumu gūšanas un amatu savienošanas ierobežojumi, kā arī citi ierobežojumi un pienākumi noteikti likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā". Tiesneša amats nav savienojams ar piederību pie politiskajām partijām.
vuarzazi
v
Atklātu balsošanu Saeimā, Lai vēlētāji zinātu, kas balso par Muižnieci !
Murgs
M
Kā tāda maita var vispār pretendēt ?????????????????????
Viesulis
V
Šīs TūP...istu mātītes ievēlēšana Satversmes tiesā būs spļāviens tiesā tiesiskumam valstī - līdzīgi kā tie bandīti jau ir izrīkojušies ar KNAB un tiesu! Līdz šim Satversme ir bijis viens no nedaudzajiem demokrātijas bastioniem šajā mafiozajā valstī!
ah
a
Nedrīkst pieļaut atkal nozagt valsti.Vai tiešām, ja Saeimā kādu atkal nopirks, nebiens šajā valstī neko nevar panākt, varbūt prezidents var iejaukties...
vuarzazi
v
"Muižniece ne dienu nav strādājusi par tiesnesi. Likumos orientējas vāji, jo vadīt Juridisko komisiju, kur vienmēr ir vērtējums no Saeimas juridiskās daļas, nav tas pats, kas spriest par likumu atbilstību Satversmes burtam un garam." -------------------------------------- Viņa ir tikai « Her Master’s Voice ».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VIEDOKLIS

Sabiedrība par atklātību Delna:

"Ilggadējās Tautas partijas biedres Vinetas Muižnieces ievēlēšana Satversmes tiesas (ST) tiesneses amatā draud sagraut šo institūciju no iekšienes. V.Muižniecei kļūstot par ST tiesnesi, pastāv būtisks risks, ka ST nonāks tiešā politisko partiju ietekmē. Politiskās partijas, kuras gatavas balsot par V.Muižnieci, skaidri parāda, ka vēlas vājināt vienu no demokrātijas balstiem Latvijā.

Pildot Juridiskās komisijas priekšsēdētājas pienākumus 9.Saeimā, V.Muižniece ir atbalstījusi tādu normatīvo aktu pieņemšanu, kurus vēlāk ST ir atzinusi par Satversmei neatbilstošiem. Piemēram, V.Muižniece ir balsojusi par likuma "Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam" pieņemšanu, ar ko tika veikti nepamatoti ieturējumi no pensijām. Arī tuvākā nākotnē ST var nonākt 9.Saeimas pieņemti likumi.

Raugoties uz ST fundamentālo lomu un jēgu Latvijas demokrātijā, ir skaidrs, ka ST tiesneša pienākumus kvalitatīvi spēj pildīt tikai augstākās raudzes jurists ar atbilstošu izglītību un akadēmisko pieredzi. V.Muižniecei ir 1984.gadā iegūta augstākā izglītība tiesību zinātņu specialitāte, bet maģistra grādu deputāte 2000.gadā ieguvusi sabiedrības vadībā.

Papildus jānorāda, ka pati V.Muižniece ir veicinājusi nepamatoti zemu prasību noteikšanu ST tiesneša kandidātiem. 2009.gada 24.septembrī Ministru kabinets Saeimā iesniedza grozījumu Satversmes tiesas likumā projektu, lai noteiktu maģistra grādu tiesību zinātnē kā obligātu prasību ST tiesneša kandidātiem. V.Muižnieces vadītā Juridiskā komisija šo likumprojektu noraidīja, tā vietā sagatavojot savu variantu un paverot ceļu nekvalificētu kandidātu nonākšanai ST.

Gan Latvijā, gan dažviet pasaulē pastāv prakse, ka par ST tiesnešiem kļūst politiķi. Tomēr jāatzīmē, ka V.Muižniece nav parasta ierindas deputāte, bet TP frakcijas vadītāja 9.Saeimā un TP valdes locekle. Tas rada būtisku pamatu šaubām, vai šī persona vienas dienas laikā spēs saraut saikni un atkarību no TP un pārejās politiskās elites, lai turpmāk vērtētu savu un partijas biedru pieņemto lēmumu atbilstību sabiedrības interesēm.

Kandidātam sava profesionalitāte un spēja spriest neatkarīgi ir jāpierāda pirms nokļūšanas atbildīga amatā. Tas ir nožēlojami un nepieņemami, ka vairāki politiski spēki ir gatavi atbalstīt vāju un poltiski ietekmējamu kandidāti tikai tāpēc, lai nodrošinātu savu ietekmi un interešu ievērošanu institūcijā, kuras sūtība ir kalpot par Latvijas valsts tiesisko balstu. V.Muižnieces apstiprināšana būtu vēl viens apliecinājums tam, kā strādājusi 9.Saeima, kad demokrātiskas un tiesiskas valsts pastāvēšanai fundamentāli svarīgās institūcijās tiek "iebīdīti" politiskai elitei pietuvināti vai ar to tieši saistīti cilvēki. Par ST tiesnešiem jau ir apstiprināti V.Skudra un K.Balodis, kuru kandidatūras negatīvi vērtētas ekspertu lokā. Ja V.Muižnieci apstiprinās amatā, Latvijā tiesiskums tiks grauts tālāk.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas