Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Mūrniece: Lužkovs nedrīkst iebraukt Latvijā, jo viņš nemīl šo valsti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
alberts
a
Svesiniekam Latvija NAV jāmīl,viņa IR jaciena!
Ēriks
Ē
Šķiet Tu neesi izlasījis nedz rakstu nedz manus komentārus... no raksta "pārbaudei bija jānoslēdzas 20.aprīlī, taču viņa nolēma bijušo Maskavas mēru jau tagad iekļaut Latvijai nevēlamo personu sarakstā. Iekšlietu ministrei saskaņā ar likumu ir tiesības šajā sarakstā iekļaut personas bez iemesla, norādīja Mūrniece." Tātad, ja nav beigusies pārbaude, nav atzinumu, ka viņš jebkam apdraudētu. Arī ministres apgalvojumi, ka viņai "ir tiesības šajā sarakstā iekļaut personas bez iemesla" pēc rakstā dotām atsaucēm uz likumu NAV pamata. Nekas arī neliecina par jebko citu, ko Tu apgalvo. nedz viņš notiesāts, nedz kāds pierādījums par viņa naudas tīribu ned tik niecīga summa spēj ko apdraudēt, īpaši ņemot vērā cik no Latvijā esošām apgrozībā esošiem līdzekļiem ir apšaubāma izcelsme. Skat kaut vai Šķēli vai Lembergu (ne vis iebraucējus)? Bet runa nav par jebko no tā! Runa ir par to, ka liegt kādam iebraukšanu, to pamatojot ar to, ka nepatīk viņa viedoklis, kā to darījusi Mūrniece ir cilvēk tiesību pārkāpums. Lai cik mums varētu šajā gadījumā patikt, ka glumeklis nav iekļūvis valstī, nākam reiz Mūrniece savas amatu pilnvaras (īstās vai pārkāptas) tikpat labi varētu izmantot pret tvi vai mani, jo neipatikās mūsu viedoklis, acu krāsa vai kas cits. Velreiz apstiprinu, tāda šaupierainība, kādu Mūrniece parāda jau nezinu kuri reizi ir Latvijas simts reizes bīstamāka, par jebkuru Lužkovu vai pat Žironovski.
lux
l
Subjektīvais viedoklis izpaužas tikai uz vienīgi tā, ka Mūrniece varēja būt nedaudz diplomātiskāka. Nu nav mācījušiem mūsu politiķi Ecole Nationale de l' Administration. Ja pēc būtības, tad Imigrācijas likumā ir pants, atbilstīgi kuram "kompetentas valsts iestādes sniegušas informāciju, kas ir par pamatu tam, lai ārzemniekam aizliegtu ieceļot un uzturēties Latvijas Republikā" Škiet. 34. pants. Vai tiešām Tu izskati, ka ne DP ne IeM nav kompetentās oiestādes šajā jautājumā. Tāpat arī negodīgi iegutās naudas iepludināšana kādā valstī ir pamats runāt par apdraudējumu valsts drošībai. Te vietā palašit Eiropas Kopienu judikatūru šajā jautājumā. Vēl Lisabonas līgumā ir klauzula par sabiedriskās kārtības apdraudējumu. Nevaru apgalvot, ka nākamā dienā pēc Luškova ierašanās sāktos grautiņi, taču nevienam nav noslēpums, ka viņnš atbalstīja gan nekārtības saistībā ar "Ruki proč ot naših škol". Katram ir tiesības pausts savu viedokli. Bet būtu jauki, ja to kādreiz arī pamatotu ar oficiāliem dokumentiem. Taisnība ir tā, ka tepat mūsmājās ir pietiekami liela to iebraucēju, kura arī apdraud sabiedrisko kārtību. Vai viņu aktivizēšanai būtu pieļaujama atļaujas izsniegšana Lužkovam.? Pārmet Mūrniecei subjektīvisku, bet pats esi tik pat subjektīvs.
Ēriks
Ē
Kāds valsts drošības apdraudējums no viena apšaubāmas reputācija sveštautieša ar dīvainām idejām? Vai Tu tiešām iedomājies, ka viens Lužkovs ieradīsies Latvijā, un pēkšni sāksies grautiņi ielās? ' Par likumu, izlasi pats..., tur teikts "ja ir PAMATS domāt, ka rada", bet ideju paušana, lai kādas tās idejas būtu, ja vien tās nemusina uz vardarbīgu likumīgu valstsvaras gāšanu, rasu naidu celšanu u.t.t. nekādīgi nevar klasificēt, kā draudus sabiedriksajai kārtībai. Tad jau mums te pat uz vietas ar tūkstošiem daudz "bīstamāku" tipu, gan tādi, kas ir Lužkovam līdzīgās domās, tādi, kas izlaupījuši un turpina izlaupīt valsti, vai kas visu neatkarības laiku, ne tikai krīzes gados, nav maksājuši nodokļus! Brīnums, ka neesam jau noslaucīti no zemes virsas! Bet, manā uztverē, Lužkovs galīgi nav svarīgs un ne jau viņa dēļ te ņemos. Arī man viņš riebj un pieļauju, ka nekādu labumu valstij viņš neness. (To pašu varētu teikt par Šķēli, Lembergu, Kalvīti, Ulmani un vēl dažu labu citu...) Runa ir par to, ka tas vai kāda viedoklis subjektīvi simpatizē vai nesimpatizē vienai (vai vairākām) amatpersoni/ām, demokrātiskā valstij NEDRĪKST būt par pamatu jebkādu lēmumu pieņemšanai. No morāli ētiskiem apsvērumiem pārmetoties uz praktiskiem, atsakoties no visu cilvēku iespējām brīvi paust savas idejas, bruģēts ceļš uz stagnāciju! Tikai jaunas tiem laikiem neierastas vai pat pastāvošiem viedokļiem pat diametrāli pretējas domas veicina izmaiņas un izaugsmi, jo savādāk esam spiesti sekot līdzšinējiem priekšstatiem par to, kas ir pariezi. Ja nebūtu atradušies drosmīgie, kas atļāvās šo robežu pārkāpt, mēs vēl arvien dzīvotu uz zemes kas ir plakana, vis kas radies rūpnieciskās revolūcijas rezultāta būtu gājis secen u.t.t. Iespēja brīvi paust idejas, lai cik tās apkātējiem liktos dīvainas, ir demokrātijas un arī attīstības stūrakmeņi! Nav ko no idejām baidīties! Glupās idejas tiks atsījātas, paliks derīgās. Nedz Lužkovam nedz kādam citam jau nav spēja apburt Tevi vai mani un likt mums pieņemt viņa šovinistiskos uzskatus, vai ne?
lux
l
Bet Tu nešaubies. Labāk izlasi likumu. Valsts drošības apdraudējums IR pamats atteikumam. Tad nu arī Lužkova aizstāvji par tiem 200 000 tūkstošiem ņemas it kā nez kādi miljardi būtu ieskaitīti. Izlasi arī informāciju par patieso stāvokli Jelgavas rūpnīcā. Ja jau no tās būtu tik liels labums, tad Jelgavas pašvaldī bas ienākumi nebūtu tā sarukuši.
pamela
p
IDIOTISMS ir ko tādu apstrīdēt! Paskataties plezīra pēc nedēļu TV-5 un jums tas sāks pielekt! Paaiciniet pie sevis ciemiņu,kurš jūsu sievu nosauks par slampu un es gribu redzēt kāda būs jūsu turpmākā reakcija?! UN atļauju iebraukt šim ŠOVINISTAM NAV !!! jāprasa tikai no 5-ās kolonnas un tādiem kā jūs.IR arī LATVIEŠI,kuri mīl SAVU valsti un nepieļauj tās apspļaudīšanu! Milzīgs paldies Mūrniecei,pat ja to lūdz ne Žirinovskis-politāksts,bet VDK šturmoviks-Putins,jo ŠOREIZ mans viedoklis sakrīt.
600
6
Vismaz šajā gadījumā Murniece - malacis. Protams, ka iekļaušana sarakstā ir formāls iemesls. BET. Ideālā gādījumā "viss tas ir labs, kas manai valstij nāk par labu" - tādam būtu jābūt katra politiķa un ierēdņa moto. Nav svarīgi ar kādām metodēm aizsargājam savas intereses. Ja tas ir valsts un tautas labā, tad ne tikai likumus interpretēt pēc vajadzības, bet pat melot, karot un slepkavot ir nevis kauns, bet godājama lieta. Darīt ļaunu vai melot saviem vēlētājiem ir nosodāma un nožēlojama rīcība. Darīt to un vēl daudz ko citu attiecībā pret cittautiešiem - ja nāk par labu pašiem - ir gods un šad tad pat varoņdarbs.
Ēriks
Ē
"Iekšlietu ministrei... ir tiesības šajā sarakstā iekļaut personas bez iemesla, norādīja Mūrniece." 1) No likuma izraksta izriet tieši pretējais! Ministre NAV tiesīga iekļaut bez iemesla, ir skaidri notiekti gadījumi, kad var un nevar. 2) Arguments, ka viņš nemīl valsti ir vairāk nekā absurds. Šaubos vai kādā likumā ir notiekts, ka viešam jāmīl valsti, bet tas tāpat ir subjektīvs vērtējums, kas nevarētu, normālā valstī, būt par pamatu lēmuma pieņemšanai. Ko tad daram ar pašmāju bāliņiem, kuri izmantojuši tautas izrādīto uzticību ievēlot to pārstāvēt tikai un vienīgi savās interesēs, kaitējot valstij? 3) Vienai/m nesimpatizējošu ideju izteikšana, kā piemēram ierosinājums piešķirt valsts valodas statusu otrai (krievu) valodai nekādi demokrātiskā valstī, kur ir tiesības uz savu viedokli un to paust, NEVAR uzskatīt par nelojalitāti. Viena vienīga patiesība, no kuras nedrīkstēja novirzīties lai nesekotu sankcijas, mums jau bija uzspiesta 50 gadus un nekādīgi negribētos redzēt ko tādu velreiz, vēl jo vairāk, Mūrnieces izpratnē. Šis nav Mūrnieces pirmais nekompetentais, nelīdzsvarotais lēmums.
zaglers
z
Nevienam urlam nav jāpaskaidro,kapēc viņš netiek ielaist attiecīgā valstī. Pat šobrīd kad LV ir itkā bezvīzu režīms ar ASV,šai valstī var neielaist. Un neviens nekādus paskaidrojumus nesniedz.
vinnijs
v
Nesaprotu, vai LETĀ vairs nav neviena, kurš prastu sakarīgi uzrakstīt, vai arī Iekšlietu ministrija ir atbrīvojusi no darba visus savus PRistus?!
lux
l
Prātīgs vārds. Kremļa lakstīgalas par to tā sajūsminās, it kā būtu pāris miljardus ieguldījis. Turklāt ieguldījumi Rietumu bankā ir izdevīga tikai pašam Lužkovam. Katram var būt savs viedoklis par lietām, katram savi viedokļu līderi, taču veselo saprātu nevajadzētu zaudēt apjūsmojot vienkārši cilvēku, kas negodīgi ieguvis līdzekļus. Mūrniece malacis.
Bolero_10
B
Lužkovs gribēja dzert no akas, ko pats piespļāvis. Mūrniece spļaudekli izglāba. Lai tagad pamēģina gānīties par Austriju, savu nākamo izraudzīto valsti.
Visu cieņu Mūrniecei
V
ir vēl cienījami politiķi valstī.
žuks
ž
Ja Jūs 200 000 Ls saucat par investīciju, tad tas ir tāds vājš spļāviens Pasaules okeāna!
kremlins
k
Pašlaik nedariet neko, bet pagaidiet Lužkovu. Tad atkal kopā varēsiet mēģināt inkorporēt šo zemi PSRS valsts sastāvā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas