Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Mūrniece: no amata atkāpties negrasos

“No amata es atkāpties negrasos. Leiškalns darīja to, kas opozīcijai pienākas – nodarbojas ar populismu, jo ar saviem darbiem izcelties nevar,” sacīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Jau ziņots, ka par ministres demisijas pieprasīšanu šorīt LNT raidījumā “900 sekundes” runāja arī tautpartijietis Kārlis Leiškalns. “Ne tikai kratīšana žurnālista mājās, arī jaunā zinātnieka un censoņa arestēšana neizskatās samērīga – attiecīgās institūcijas nepierādīja šī soļa svarīgumu un pamatotību,” intervijā sacīja K.Leiškalns, uzskatot, ka iekšlietu ministrei jāatkāpjas no amata pēc policijas veiktajām procesuālajām darbībām, veicot programmētāja Ilmāra Poikāna aizturēšanu un žurnālistes Ilzes Naglas dzīvokļa kratīšanu.

L.Mūrniece norādīja, ka savu iespēju un pilnvaru robežās ir sekojusi lietas virzībai, lai arī par policijas plāniem pārmeklēt žurnālisti nav zinājusi. “Tās ir procesuālas darbības, kas ir tikai procesa virzītāja kompetencē, kurā neviens nedrīkst iejaukties,” sacīja ministre, kura par notikušajām kratīšanām un iespējamā Neo aizturēšanu uzzinājusi nākamajā rītā no masu informācijas līdzekļiem.

“Dažas minūtes pēc šīs informācijas parādīšanās, tikos ar atbildīgajām amatpersonām. Pārrunājām situāciju, visas darbības bija veiktas strikti likuma robežās,” sacīja L.Mūrniece. Līdzīgi kā policijas pārstāvji, arī viņa norāda, ka kratīšana I.Naglas dzīvoklī veikta, jo viņa ir procesā iesaistītā persona – lieciniece - un šī policijas rīcība nav bijusi saistīta ar viņas profesionālo darbu. “Esmu norādījusi policijas darbiniekiem, lai izņemto datoru un informācijas nesējus žurnālistei atgriež pēc iespējas ātrāk un izskata tikai to informāciju, kas attiecas tikai uz Valsts ieņēmumu dienesta datu noplūdi,” - tā ministre.

Lēmumprojektu neuzticības izteikšanai iekšlietu ministrei šodien saeimā iesniedza desmit Tautas partijas, Saskaņas centra un LPP/LC deputāti. Prezidijs nākampirmdien izlems par lēmumprojekta iekļaušanu Saeimas sēdes darba kārtībā.

Demisijas pieprasījumu parakstījuši: Anta Rugāte (TP), Vents Armands Krauklis (TP), Andris Bērziņš (LPP/LC), Māris Ārbergs (TP), Valērijs Agešins (SC), Jānis Dukšinskis (LPP/LC), Ainārs Baštiks (LPP/LC), Māris Kučinskis (TP), Jānis Urbanovičs (SC) un Oskars Spurdziņš (TP).



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas