Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Mūrnieces demisija policistu darbu neietekmēšot

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
laiks ārstēties?
l
Tā var runāt tikai psihiski slims cilvēks/iespējams , tāds pats bija arī citadeles sāvējs policists/ ja neļauj grauzt popkornus -tas jāšauj nost. ja nelauj sēdēt ministres krēslā - nošaujos pati
anonīmais šakālis
a
Ļoti precīzi! Tāpēc vara (Mūrniece) cīnās pret arodbiedrībām, ka tās ierasto kārtību mēģina jaukt.
Vells
V
Policists ir valsts varas pārstāvis un valsts varai pašai ir jāzin, kādi policisti tai ir vajadzīgi. Ir jābūt plānam, programmai, kā atlasīt nepieciešamos kadrus, izskolot, izaudzināt, lai tie pildītu noteiktus uzdevumus. Arī šiem uzdevumiem ir jābūt formulētiem. Prasti sakot, jūs ņemat 18 gadīgus puikas, dresējat viņus, mācat ar domu panākt, ka viņi kļūs inspektori, kuri patstāvīgi spēs veikt noteiktas darbības. Latvijā nekā tāda nav. Ir pa visādiem kaktiem savākti gadījuma ļaudis, kuri atkarībā no personīgā godaprāta mēģina veikt pienākumu minimumu, nu kā sanāk tā sanāk. Varai uz šo struktūru ir dziļi nospļauties. Policija viņem ir kā atgādinājums par pienākumu pret sabiedrību, bet Latvijā varai sabiedrība ir vajadzīga tikai tik tālu, lai tiktu pie siles un bīdītu rebes. Šeit neviena partija nenāk pie varas, lai kvalitatīvi pārvaldītu valsti, tikai lai bīdītu rebes. Policija ir valsts pārvaldīšanas instruments un kāda ir varas attieksme pret sabiedrību, tāda arī policija. Mēs nevaram prasīt, lai tas inspektors kaut kur pāķos būtu super labs, varbūt kā cilvēks viņš būs labs, bet viņš darbosies vakuumā. Varai viņš būs vienaldzīgs, tipa še tev suņa alga un tiec galā kā gribi, sabiedrība aiz viņa varas vienaldzību neredzēs, viņiem šis inspektors būs vainīgs visas bēdās un vara būs apmierināta. Latvija netiek pārvaldīta, tā tiek apsaimniekota, jeb precīzāk, izsaimniekota, tā ir mūsu problēma
zvirbulēns
z
te nu ir tās Latvijas tukšās mucas, kas grib tālu skanēt-šakālis,trūce,dūda un visas citas maitas...
viesis
v
Nu, paldies par atzinību :) Bet, redziet, kas ir, viss atkarīgs no atskaites punkta. Var jau teikt, ka patreiz viss ir ļoti labi, un nav jāsaspringst. Var jau nemaksāt policijai vispār algu, gan jau atradīsies daži entuziasti, kas strādās, un arī varēs teikt, ka viss ir kārtībā.... bet kopumā policijas kvalitāte šādos apstākļos tikai krītas.....
anonīmais šakālis
a
Baigā sistēma, laupītāji iekrita dēļ sava stulbuma dēļ, mašīnas apzadzējus uzfilmēja acīgs pilsonis.
cony
c
Man darba devējam arī jūsu reformas neinteresē,cik saprotu,tās vajadzīgas ,lai jūs varētu sniegt kvalitatīvu pakalpojumu tautai.Mums interesē tikai darba rezultāts un tā rezultātā manas dzīves labklājības pieaugums.Jā ,tieši tā, arī no jums ir atkarīga manas dzīves labklājība.
cony
c
Jā tieši sistēma darbojās un uz karstām pēdām laupītāji tika noķerti,bet iepriekš tie paši tomēr sistēma nenoķēra.Protams ne jau Linda ķēra vai ķers,bet sistēma jau sāka strādāt un man kā galvenajam darba devējam ir svarīgs rezultāts un tikai par rezultātu mēs visai sistēmai maksājam un gribam vēl vairāk maksāt.
virsnieks
v
Kamēr pastāvēs reģionālās pārvaldes, mēs dzirdēsim slavas dziesmu ,par veiksmīgo reformu, un cik patreiz labi . Īstenībā , uz vietām , iecirkņos situācija ir drausmīga.Nenormāls darba apjoms, atskaišu jūra , un nekādas palīdzības no reģiona . Iecirkņa priekšnieks nevar ne sodīt , ne apbalvot savus darbiniekus .Viss tikai caur reģionu . Tāpēc nebrīnīsimies, ka patreiz tāds bardaks valda.
Vells
V
Negribu jums piekrist, jo pēc jūsu rakstītā sanāk, ka tā policija ir briesmīgi draņķīga. Nu nav tā. Ar to nodrošinājumu un varasturu attieksmi, ši nav sliktākā policija. Man ir bijusi iespēja salīdzināt ar citām vakareiropas policijām, mūsējā ir pietiekoši profesionāla, bet mēs kopējā jenotības histērijā bļaujam, ka pie mums ir viss pats sliktākais, tikai premjers mums ir vislabākais pasaulē. Ar Igauniju nez kāpēc salīdzina un mēģina iestāstīt, ka tur neņemot kukuļus. Pats pārliecinājos, ka tie ir meli. Holandē man nozaga maku, lai uzrakstītu iesniegumu, nācās pieredzēt daudzas nejaukas lietas, turklāt kā poliči uzzināja, ka esmu no Austrumeiropas... nu tālak bez komentāriem, politkorektums jau ir domāts tikai mums, austrumeiropiešiem. Manuprāt politiķīši policiju ir padarījuši par savu spēļu ieroci un nolaiduši tās prestižu, es uzsveru prestižu, nevis profesionālās iemaņas, līdz kliņķim
viesis
v
Nav jau īstenībā nozīmes te dzesēt muti. Ir viena objektīva patiesība- nabadzīga valsts, kā Latvija, nevar atļauties labu policiju. Tā, ka tiešām nav lielas starpības, kas ir ministrs. Nekas neuzlabosies. Arī Mūrnieces kundze, ja nebūtu tik klaji izrādījusi savu nekompetenci, mierīgi varētu sēdēt savā krēslā, tāpat no tā nekas nemainītos. Bet viņa ar saviem nepārdomātajiem izteikumiem un darbībām tikai sabojāja savu reputāciju.
zvirbulēns
z
Par Mūrnieces prāta spējām liecina viņas paņemtie palīgi! Jāteic, nu smagi slima !
anonīmais šakālis
a
Ja arī Mūrniece ir patrenkājusi dažus bandītus, sistēma nav mainījusies, ministram nav jātrenkā bandīti uzplečos, bet jārada sistēma, lai tādi bandīti nevarētu policijā nemaz nokļūt, jo ministrs visus noganīt nespēj, bet noganīt spēj pareiza sistēma. Vai Mūrniecei ir idejas par sistēmas reformu? Man nav nācies dzirdēt neko tamlīdzīgu. Jūsu tekstā ir tukši vārdi, emocijas, faktu nav.
anonīmais šakālis
a
Ministram ir jāveido un jārealizē nozares politika valsts un starptautiskā līmenī, nevis jānodarbojas ar personāla politiku atsevišķos dienestos. Tauta gaida līdzīgas reformas, kādas ir notikušas Igaunijā un Gruzījā, tas ir ministra darbs. Tieši ar šādām reformām ir panākta disciplīna un kārtība policijas struktūrās. Tā ir ministra atbildība. Ja policisti laupa, slepkavo, zog, brauc dzērumā, ņem kukuļus tādos apjomos, kā mēs pēdējā laikā esam uzzinājuši, tad tas pilnīgi noteikti norāda uz sistēmas krīzi, kā teica majora kungs.
anonīmais šakālis
a
Tieši radikālas izmaiņas ir vajadzīgas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas