Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Mūrnieces padomnieks: Latvija nekļūs pievilcīga imigrantiem

Iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (Vienotība) ārštata padomnieks migrācijas jautājumos Hosams Abu Meri nedomā, ka Latvija kļūs bēgļiem un imigrantiem pievilcīga. "Tas nenotiks galvenokārt divu iemeslu dēļ. Viens: mums nekādā gadījumā nav tādu sociālo garantiju, ekonomiskā situācija ir tāda, ka Latvija nevar atļauties pieņemt bēgļus.

Vairākuma tagad šeit mītošo bēgļu galamērķis nav Latvija. Viņi devās uz kaut kurieni citur ES. Tomēr, ja gadījumā pie mums nonāk kāds bēglis un sāk šeit dzīvot, ir jautājums, ko mums ar viņu darīt un kādas ir viņa cilvēktiesības. Esmu dzirdējis, piemēram, no Irākas un Palestīnas bēgļiem, kas laikam jau ir pilsoņi, par dažādām problēmām, kas saistītas ar cilvēktiesībām. Es arī nekādā gadījumā neuzskatu, ka mums tagad durvis ir vaļā un mums ir vajadzīgi bēgļi, kas šeit dzīvotu," libāniešu izcelsmes ārsts H.Abu Meri teica intervijā laikrakstam Diena. Jautāts, kādai jābūtu Latvijas imigrācijas politikai, H.Abu Meri sacīja: "Godīgi sakot, es arī šeit dzīvoju un strādāju no rīta līdz vakaram, lai tiktu pie algas, lai varu palikt un palīdzēt savai ģimenei, un maksāt kredītu. Ekonomiskā situācija diemžēl liek cilvēkiem pamest valsti, un nav garantijas, ka viņi kādreiz brauks atpakaļ. Tāpēc valdībai ir jāstrādā, lai piesaistītu investīcijas. Ja valsts līmenī būtu cita investīciju politika, kas piesaistītu investorus ne tika no ES, tas radītu Latvijā darbvietas, gan arī nauda plūstu uz mūsu tirgu no ārvalstīm.""Lasīju, ka no 1. maija tagad arī vēl būs vaļā Vācijas un Austrijas darba tirgus. Pēdējās dienās es dzirdu, ka mani kolēģi - gan māsiņas, gan ārsti - iet un interesējas par vācu valodu, lai varbūt varētu doties uz Vāciju. Es piekrītu, ka situācija ir bēdīga," saka H.Abu Meri.Pilnu interviju lasiet laikraksta Diena piektdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas