Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

NA patlaban neatbalsta nevienu no publiski izskanējušajiem prezidenta kandidātiem

Nacionālā apvienība (NA) patlaban neatbalstot nevienu no publiski izskanējušajiem Valsts prezidenta kandidātiem un par tālāko rīcību vēl lemšot.

NA deputāts Edvīns Šnore, vaicāts, vai NA atbalstīs kādu no koalīcijas partneru izvirzītajiem Valsts prezidenta amata kandidātiem - Uldi Pīlēnu vai Edgaru Rinkēviču - aģentūrai LETA atbildēja, ka patlaban neko jaunu nevar pateikt. NA domes lēmums bija virzīt pašreizējo Valsts prezidentu Egilu Levitu, taču situācija strauji mainās, un patlaban nav iespējams pateikt, kā tieši politiskais spēks rīkosies.

NA vēl lemšot par tālāko rīcību, bet Šnore nezināja teikt precīzu dienu, vien pieļāva, ka nākamās nedēļas sākumā "kas tuvāk būs zināms".

NA Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jurģis Klotiņš intervijā Latvijas Televīzijai atzina, ka patlaban NA neatbalstot nevienu no publiski izskanējušajiem kandidātiem, tomēr partija joprojām turpinot uzsvērt, ka valdības koalīcijai ir jāvienojas par savu vienotu kandidātu, nevis jāmeklē iespējas virzīt katram savu kandidātu ar opozīcijas balsīm.

LETA jau rakstīja, ka "Apvienotais saraksts" kā Valsts prezidenta kandidātu izvirzījis savu dibinātāju, uzņēmēju un arhitektu Uldi Pīlēnu. Savukārt "Progresīvie" Valsts prezidenta amatam izvirzījuši publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto, bet "Jaunā vienotība" - ārlietu ministru Rinkēviču. Pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits, kuru Valsts prezidenta amatam uz otro termiņu bija plānojusi virzīt NA, atteicies no kandidēšanas.

Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā notiks maija pēdējā dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas