Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Nacionālā apvienība rosina liegt piemērot atvieglojumus sabiedriskajā transportā trešo valstu pilsoņiem

Nacionālā apvienība Visu Latvijai! -Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) rosina likuma izmaiņas, lai trešo valstu pilsoņiem nevarētu piešķirt braukšanas atvieglojumus sabiedriskajā transportā.

Likumprojektā noteikts, ka braukšanas maksas atvieglojumus varētu saņemt Latvijas valstspiederīgie, Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas valstu un Šveices pilsoņi, kā arī bezvalstnieki.

Pēc likumprojekta autoru domām, šādas izmaiņas motivēs cilvēkus saglabāt vai iegūt Latvijas valstspiederību, tāpat būšot pozitīva ietekme uz pašvaldību budžetiem.

Deputāti rosināja Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma grozījumus iekļaut šodienas Saeimas sēdes darba kārtībā, tomēr parlamenta vairākums šo priekšlikumu neatbalstīja. Līdz ar to grozījumi tiks vērtēti nākamnedēļ.

Kā ziņots, Rīgas domes deputāts Juris Pūce (LA) nolēmis pieprasīt Rīgas domes Satiksmes departamentam skaidrojumu par sabiedriskā transporta maksas atvieglojumu piešķiršanu Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas pilsoņiem agrākā vecumā nekā Latvijas, un lūgs to izvērtēt Valsts Kontrolei un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM), aģentūrai LETA apstiprināja deputāts.

SIA Rīgas satiksme (RS) braukšanas maksas atlaides piešķir vairākām iedzīvotāju grupām, tostarp - nestrādājošiem pensionāriem. Kā vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga, nestrādājošie Latvijas pilsoņi un nepilsoņi bez maksas RS transportlīdzekļos var braukt no 63 gadu vecuma, bet Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas pensionāri agrāk - jau no 55 gadu vecuma.

 

Top komentāri

zvirbulēns
z
Likumprojektā noteikts, ka braukšanas maksas atvieglojumus varētu saņemt Latvijas valstspiederīgie, Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas valstu un Šveices pilsoņi, kā arī bezvalstnieki.---------------------------------------- Nu?, Vai viņi nav pūt un palaid? Kāda velna pēc atvieglojumus varētu saņemt Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas valstu un Šveices pilsoņi, kā arī bezvalstnieki. Latvijas valstspiederīgajiem ir ES valstīs, Šveicē atvieglojumi? Un pat, ja būtu, tad ko? Latvijai bagātās Šveices piederīgais jāvizina par velti ( viņiem tie ir santīmi), vai Vācijas? Atvieglojumus būtu jādod tikai Latvijas pilsoņiem, ja tie kā tādi tiek doti.
Zeps
Z
Es vispār nesaprotu, kādēļ Krievijas pensionāriem jādod atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas