Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Naudiņš aizvien nezina, vai dabūs pielaidi valsts noslēpumam

Trešdien beidzās pārbaudes termiņš, kurā Satversmes aizsardzības birojam (SAB) bija jāpieņem lēmums, vai vides aizsardzības un reģionālās attīstības minstram Romānam Naudiņam (NA) piešķirama pielaide darbam ar valsts noslēpumu, tomēr viņš pašlaik vēl par to nav informēts.

Naudiņš Dienai pauda, ka aizvien no SAB nav saņēmis nekādu ziņu, vai viņam šī pielaide ir piešķirta vai atteikta. Tā sagaidāma tuvāko dienu laikā.

Savukārt SAB savu lēmumu šajā jautājumā nekomentēšot. SAB pārstāve Iveta Maura portālam Diena.lv pavēstīja, ka lēmums ir pieņemts trešdien un saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto kārtību un pieņemto praksi, pozitīva lēmuma gadījumā speciālā atļauja pieejai valsts noslēpumam tiek nogādāta konkrētās amatpersonas darba vietā. Savukārt gadījumos, kad pieeja valsts noslēpuma objektiem tiek atteikta, persona par to tiek informēta rakstveidā, vienlaikus izskaidrojot pārsūdzības kārtību.

"Satversmes aizsardzības birojs praksē vienmēr ir ievērojis principu publiski nekomentēt jautājumus, kas skar konkrētas personas, jo īpaši, pirms ar šo informāciju ir iepazīstināta pati persona," norādīja Maura.

Iepriekš SAB atteikums saņemt pielaidi darbam ar valsts noslēpumu kļuva par iemeslu, kāpēc demisionēja Naudiņa partijas biedre tieslietu ministre Baiba Broka (NA). Pašlaik šim amatam izvirzīts kādreizējais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, kurš ir pārliecināts, ka viņam problēmu dabūt šo pielaidi nebūšot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas