Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

"Neļķu Alīnai" piemēro 200 latu sodu par aizliegtas simbolikas izmantošanu 9.maija pasākumā

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa šodien nolēma piemērot 200 latu naudassodu "neļķu Alīnai" jeb Alīnai Ļebedevai par to, ka viņa šogad 9.maijā Uzvaras parka teritorijā turējusi rokās plakātu ar aizliegtu simboliku - sirpi un āmuru.

Kā aģentūra LETA uzzināja tiesā, pati Ļebedeva uz administratīvās lietas izskatīšanu nebija ieradusies, lai gan tiesas pavēsti viņa bija saņēmusi.

Šodien pieņemto Zemgales priekšpilsētas tiesas lēmumu būs iespējams pārsūdzēt 20 dienu laikā.

Kā ziņots, par tādu pašu administratīvo pārkāpumu tiesa iepriekš piemēroja 200 latu naudassodu arī Latvijas nacionālboļševiku līderim Vladimiram Lindermanam. Arī viņš šogad 9.maijā Uzvaras parka teritorijā turēja rokās plakātu ar aizliegto simboliku - sirpi un āmuru, konstatēja tiesa.

Par minēto pārkāpumu pret Lindermanu tika sākta administratīvā lietvedība pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 174.3.panta 2.daļas - par sapulču, gājienu un piketu, kā arī publisko izklaides un svētku pasākumu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas. Taču tiesa noskaidroja, ka Lindermans šo pārkāpumu nav izdarījis atkārtoti gada laikā, tādēļ sodu viņam piemēroja pēc LAPK 174.3.panta 1.daļas, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesneses Dzintras Zemitānes palīdze Iveta Sala.

Kā noskaidroja LETA, vairāki šīs tiesas tiesneši izskatījuši administratīvās lietas par pārkāpumiem 9.maijā, un arī piemērotie sodi teju visiem pie atbildības sauktajiem bijuši vienādi - 200 latu.

LETA jau ziņoja, ka 9.maijā policija visas dienas garumā, galvenokārt Uzvaras parka apkārtnē, par dažādiem administratīviem pārkāpumiem aizturēja kopumā 136 personas.

Cilvēki tika aizturēti par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieku prasībām, par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošanu sabiedriskā vietā un atrašanos sabiedriskā vietā reibuma stāvoklī, par publisko pasākumu norises kārtības pārkāpšanu, par taksofonu, telefona kabīņu un citu elektronisko sakaru un pasta iekārtu bojāšanu, kā arī par dzīvošanu bez pases vai bez deklarētas dzīvesvietas.

9.maijā Pārdaugavā, Uzvaras parkā, pie pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem no plkst.10 līdz plkst.23 apvienības "Saskaņas centrs" izveidotā biedrība "9.maijs.lv" rīkoja "Fašisma sagrāves dienai veltītu svētku koncertu", ko visu dienu apmeklēja tūkstošiem cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas