Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 5. jūnijs
Margots, Igors, Ingvars

No jūnija LVRTC noteiks augstākus tarifus TV3, kurai jāizšķiras, vai palikt analogajā apraidē

Starp Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC) un TV3 noslēgtais līgums paredz, ka arī pēc 1.aprīļa, kad no Rīgas apraides reģiona aizgājušas visas pārējās nacionālās telekompānijas, šī telekompānija maksā tādu pašu tarifu kā līdz šim. Tomēr LVRTC gatavo jaunu līgumprojektu TV3, kurā tiek iestrādāti jauni, augstāki, tarifi, piektdien raksta Neatkarīgā.

Šie tarifi būšot balstīti uz reālajām vienas raidorganizācijas pārraidīšanas izmaksām analogajā apraidē. Tie stāsies spēkā no 1.jūnija. "Ja TV3 nebūs gatava maksāt LVRTC noteikto jauno tarifu, TV3 pārraidīšana analogajā apraidē vairs netiks nodrošināta," norādījusi LVRTC pārstāve Ieva Līne.

Laikraksts norāda, ka mēnesi pirms 1.jūnija, kad analogajā apraidē visā Latvijā vairs nebūs redzami arī LNT un LTV1, telekompānija TV3 joprojām nesniedz atbildi, vai to bezmaksas paketē būs iespējams redzēt tiem televīzijas skatītājiem, kuri signālu uztver ar dekoderiem. TV3 Latvia ģenerāldirektore Baiba Zūzena vien teikusi, ka darīs visu, lai skatītājiem būtu iespēja redzēt šo kanālu arī pēc 1.jūnija.


Pašlaik TV3 signāls tiek raidīts gan analogajā, gan arī virszemes ciparu televīzijā, kā arī visās citās televīzijas izplatīšanas platformās.

Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča laikrakstam apstiprinājusi, ka notiek sarunas par TV3 iekļaušanu bezmaksas paketē.

Jau ziņots, ka domstarpības starp Lattelecom un TV3 izraisīja Lattelecom kā virszemes digitālās televīzijas ieviesēja prasītā maksa. TV3 uzskata, ka tā ir pārāk augsta, kam Lattelecom savukārt nepiekrīt.

Iepriekš LVRTC paziņoja, ka 1.jūnijā pārtrauks analogo apraidi visā Latvijā un ka "situācijā, kad klienti paši atsakās no analogās apraides, LVRTC valde neredz citu iespēju, kā saprātīgā termiņā pārtraukt šī pakalpojuma sniegšanu". Tomēr TV3 pret to protestēja, paužot uzskatu, ka 1.jūnijs ir "sasteigts datums".

LTV7 uz ciparu televīzijas apraidi visā Latvijas teritorijā pāgāja no 1.marta, LTV1 un LNT Rīgas apraides reģionā - no 1.aprīļa, bet pārējā Latvijas teritorijā pāreja  no 1.jūnija. Savukārt TV5 analogajā apraidē vairs neraida kopš 2009.gada 1.decembra.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas