Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nopietna piedāvājuma gadījumā Kalniete apsvērs kandidēšanu uz prezidenta amatu

Premjers Krišjānis Kariņš (JV) izteicies, ka labprāt redzētu eiroparlamentārieti Sandru Kalnieti Valsts prezidenta amatā. Taujāta par to, vai, iespējams, plānus atkārtoti kandidēt uz vietu Eiropas Parlamentā, varētu iemainīt pret kandidēšanu uz prezidenta amatu, Kalniete telekanāla LNT raidījumā 900 sekundes norādīja, ka viņu šajā jautājumā neviens vēl nav uzrunājis.

"Ziniet, mani neviens nav uzrunājis šajā sakarā. Es domāju, ka tas ir vienkārši spēles  elements - mētāt vārdus turpu šurpu. Manuprāt, vissvarīgākais ir, lai koalīcija vienojas par kopīgu prezidenta amata kandidātu, jo balsojums būs atklāts un katrs Latvijas cilvēks zinās, par ko ir balsojis viņa ievēlētais deputāts," pauda eiroparlamentāriete. 

Tomēr uz atkārtoti uzdotu jautājumu Kalniete atbildēja: "Ja mani uzrunās, un tas būs nopietns priekšlikums, tad es to apsvēršu."

Iepriekš neoficiāli izskanējis, ka kuluāros visaugstāk vērtē Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Egila Levita izredzes kļūt par nākamo Valsts prezidentu.

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), kuras agrākais līderis Raimonds Vējonis ir līdzšinējais prezidents, visticamāk, liegs savu atbalstu pašreizējam prezidentam. ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Uldis Augulis norādīja, ka gadījumā, ja koalīcija, kurai ir 61 balss parlamentā, vēlas vienoties par savu kandidātu, būtu utopiski virzīt cilvēku, skaidri zinot, ka nebūs viņam nebūs nepieciešama atbalsta.

Šaubīgi par Vējoņa izredzēm politiķi izteicās arī janvāra vidū, kad par šo jautājumu interesējās laikraksts Diena

Top komentāri

bij.deputāts
b
Kāda tad ir situācijā Latvijā politikā? Ja īsti: Tad politiku te nosaka atsevišķu partiju darboņi, un tā tas ir praktiski visās partijās. Partiju biedriem pa lielam tur vai nu nav nekāda teikšana par partiju realizēto politiku, vai tā ir niecīga. Kas veido partijas? Partijas veido cilvēki, kuriem ir labi personiskie sakari ar sponsoriem-naudas devējiem. Kas ir sponsori? Tie pa lielākai daļai ir cilvēki, kas saplūduši kopā ar valsts pārvaldi un politiskām partijām, un gūst savus ienākumus uz valsts un pašvaldību budžetu rēķiniem....Vai arī pateicoties viņiem labvēlīgiem likumiem, ko pieņem Parlaments. Kādus cilvēkus partijas vadītāji atbalsta? Atbalsta tādus, kas tur mutes ciet, nejaucās politikā, un dara ko vadītājs (tas ir -sponsori) saka. Kādus cilvēkus liek par deputātiem? Tādus, kas ir labi pazīstami sabiedrībā, kurus izceļ mass media, bet kas nav par pastāvošās sistēmas pārmaiņām, jo tādus mass media vispār nepublicē. Var arī likt tādus, kas vēlētājiem ir galīgi sveši...
Irlielāmērāticams
I
ka Valsts Prezidenta amatam piemēroti ir tādi cilvēki, kurus tautas vairākums ciena.
VVZ
V
Man gan šķiet, ka Hiacinte būtu vēl lielāka katastrofa nekā vājonītis...No kurienes viņi visi izlien?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas