Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Norvēģijas policija: sociālajos tīklos stiprināts islāma ekstrēmisms ir lielākais drauds

Islāma ekstrēmisms, kas kļūst arvien radikālāks un starptautiskāks, lielā mērā pateicoties sociālajiem tīkliem, tādiem kā Facebook, ir lielākais drauds Norvēģijai, pirmdien apliecināja policijas izlūkdienests PST.

Islāma ekstrēmisms ir "mūsu galvenā prioritāte un mūsu lielākās bažas", atzina PST vadītāja Janne Kristiansena, iepazīstinot ar aģentūras ikgadējo ziņojumu par riska izvērtējumu.

"Kaut arī tikai daži cilvēki Norvēģijā atbalsta islāma ekstrēmismu, aktivitātes dažos grupējumos varētu sekmēt drošības risku palielināšanos 2011.gadā," skaidroja amatpersona.

Atbilstoši PST vērtējumam islāma ekstrēmisms kļūst arvien radikālāks, pateicoties sociālajiem tīkliem, tādiem kā Facebook, "kas kļūst par svarīgu arēnu islāma ekstrēmisma uzskatu izplatīšanai un debatēm par tiem".

"Tā kā pretēju uzskatu cilvēki reti kad piedalās tajos pašos forumos, kuros tie, kas mēdz izplatīt islāma ekstrēmistu idejas, vēstījums, leģitimizējot un slavinot vardarbības kā politiska instrumenta pielietošanu, reti kad sastop pretestību," teikts ziņojumā.

Islāma ekstrēmisma mērķiem kļūstot arvien globālākām, vienlaikus tas kļūst arī arvien mobilāks.

"Daži indivīdi no Norvēģijas devušies piedalīties treniņnometnēs vai kaujās" uz tādām valstīm kā Afganistāna, Pakistāna, Somālija un Jemena, teikts ziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas