Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Notāriem jauna priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja, jautājums par taksēm netiek skatīts

Piektdien notika notāru ārkārtas kopsapulce, kuras laikā ievēlēta jauna Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja  – Sandra Jakušenoka, iepriekšējā vadītāja Ilze Pilsētniece atkāpās pēc TV3 raidījumā “Nekā personīga” izskanējušās informācijas, ka notāre nonākusi interešu konfliktā.

Jautājums par notāru taksēm netika skatīts.Padomes rīkotājdirektore Vija Piziča informēja, ka padome piektdien sapulcējušies tikai tāpēc, ka I. Pilsētniece atkāpusies no amata un bijis nepieciešams ievēlēt jaunu vadītāju, citi jautājumi, piemēram, notāru takses, netika izskatīti. Līdz visas padomes vēlēšanām palikuši desmit mēneši. Padomi ievēl uz trim gadiem. S. Jakušenoka ir vienīgā kandidāte, par kuru balsoja notāri. S. Jakušenoka ir notāre kopš 1996. gada, LZNP ievēlēta jau 1999. gadā, pēdējos divus gadus – notāru padomes priekšsēdētājas vietniece.  "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka Pilsētniece nonākusi lielās naudas grūtībās, kas sācis traucēt viņai pildīt tiešos pienākumus, turklāt viņa aizņēmusies gan bankās, gan no privātpersonām, un par dažiem aizdevējiem viņai nācies lemt arī profesionāli.Raidījums vēstīja, ka 50 000 eiro (35 000 latu) viņai aizdevusi arī firma "Prīmuss Marketings", ziņo LETA.Pilsētniece naudu nav atdevusi, bet dienu pēc vekseļa izdošanas šīs firmas līdzīpašniece kārtojusi notāru eksāmenu, un komisijā bijusi arī Pilsētniece. Pilsētniece notikušajā neko nosodāmu nesaskatīja.Pēc "Nekā personīga" ziņām, Pilsētnieces saistības ir lielākas par viņas valsts amatpersonu deklarācijā uzrādītajām. Tie varētu būt vairāki simti tūkstošu. V. Piziča skaidro, ka I. Pilsētniece atkāpās, jo “publiski izskanējusi informācija, kas varētu mest ēnu uz notariātu.” Tomēr LZNP, izskatot raidījumā izskanējušo informāciju un I. Pilsētnieces pskaidrojumus, nonākusi pie secinājuma, ka nav pamata disciplinārlietas ierosināšanai un ka likums nav pārkāpts. V. Piziča uzsver, ka arī pati Pilsētniece vēlējusies, lai padome sniedz vērtējumu viņas situācijai.Valsts ieņēmumu datu bāzē atrodamā amatpersonas deklarācija par 2009. gadu liecina, ka pērn I. Pilsētniece kā notāre nopelnījusi 81 375 latus, savukārt dividendēs saņēmusi 3110 latus. Viņas parādsaistības pērn sasniedza 51 tūkstoti latu un 10 tūkstošus eiro. Aizdevumi – 90 470 latus. Notārei pieder kapitāldaļas SIA “Pilsētā viss ir mierīgi” 72 500 latu vērtībā un divas automašīnas: 2006. Gada SAAB un 2007. Gada KIA.Savukārt Sandra Jakušenoka pērn notāra darbā nopelnījusi 44 132 latus. Parādsaistību pērn viņai nebija. Šobrīd Latvijā darbojas 121 notārs.

Jau ziņots, ka notāru gada ienākumi var sasniegt pat 130 000 latu. Lai gan decembra sākumā Latvijas notāru padomes rīkotājdirektore Vija Piziča pieļāva iespēju, ka varētu samazināt notāru takses, ja valsts nāktu pretī un notāriem nevajadzētu maksāt par valsts datu bāzu lietošanu, šodienas notāru sapulcē šis jautājums netika iekļauts pat dienas kārtībā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas