Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ņujorkā notiks 13.Saeimas deputātu kandidātu diskusija

Šodien Ņujorkā notiks 13.Saeimas deputātu kandidātu diskusija, aģentūru LETA informēja Amerikas latviešu apvienībā (ALA).

Diskusijas sākums paredzēts plkst.17.30 (pēc vietējā laika) Ņujorkā.

ALA skaidroja, ka ASV dzīvo aptuveni 15 000 balsstiesīgo Latvijas pilsoņu. Šogad ASV ir izveidots rekordliels skaits iecirkņu - 21 iecirknis 16 pavalstīs un Kolumbijas apgabalā. Tas ir lielākais vēlēšanu iecirkņu skaits vienā valstī ārpus Latvijas.

Plānota arī vēl viena diskusija - 9.septembrī, plkst.13 (pēc vietējā laika) Čikāgā.

Diskusijas tiek rīkotas, lai veicinātu aktīvāku Latvijas balsstiesīgo iedzīvotāju iesaistīšanos Latvijas 13.Saeimas vēlēšanās. Diskusijas rīko ALA kopā ar vietējām organizācijām.

Diskusijas vadīs žurnālists un raidījumu vadītājs Ansis Bogustovs. Tikšanās laikā kandidātiem būs iespēja sniegt savu redzējumu par jautājumiem, kas svarīgi kā Latvijas iedzīvotājiem, tā ikvienam, kam nav vienaldzīga Latvijas attīstība nākotnē.

ALA aicināja diskusijās piedalīties pārstāvjus no visiem 16 CVK iesniegtajiem deputātu kandidātu sarakstiem.

Savu dalību diskusijās apstiprinājuši seši partiju pārstāvji - Gatis Eglītis (JKP), Rihards Kols (VL-TB/LNNK), Māris Graudiņš (Progresīvie), Vita Anda Tērauda (Attīstība/Par!), Andris Rubins (Latviešu Nacionālisti), Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV).

"Mēs esam gandarīti, ka šo partiju pārstāvji atrada laiku satikties ar Latvijas vēlētājiem ASV, uzklausīt viņus un nodot savas partijas vēstījumu. Šādas tikšanās izglīto, palīdz izdarīt izvēli un mudina doties uz vēlēšanām," uzsver ALA priekšsēdis Pēteris Blumbergs.

"Amerikas latvieši augstu vērtē sasniegto abu valstu savstarpējās attiecībās un cer, ka Latvijas ekonomiskā un politiskā attīstība turpināsies, cienot un ievērojot Rietumu demokrātijas vērtības. Domāju, ka tas būs galvenais mūsu vēlētājiem šeit, Amerikas Savienotajās Valstīs," viņš uzsvēra.

 

Top komentāri

Hoyt/Shermerhorn station
H
Vienotības, tā kura tur it kā jaunā, kā arī Parazītu partijas muldolog.., diskutētāji grasās iepazīstināt Ņujorkas iedzīvotājus ar savu unikālo pieredzi OIK shēmās? Baidos, ka ASV šo Vienotības/Par sasniegumu var pietiekami nenovērtēt un nosaukt pagalam nejaukā vārdā - valsts nozagšana! Bet kaut kas man saka priekšā, ka Vienotības/Par muldolog.... diskutētāji OIK jautājumam centīgi cilpos riņķī ar līkumu.
Čekist-bāba Vaira
Č
Arī USA latviešiem dirsīs pauros siltu stimulējot tos nobalsot par komūnistiem, naclopiem, svoločiem vai ķēmiem, lai LPSR čekisti ar PSKP boļševikiem varētu legāli turpināt šņukurēt Latvijas sili kalpojot čekistiskās Krievijas globālajām bandītintresēm.
esunes
e
Kas tad te notiksies? Ietekmēs 13 vēlēšanas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas