Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Pakistānas hakeri izmantojuši Latvijas portālu

Hakeru grupa "Pakistānas Kiberarmija", kas decembra sākumā ielauzās Indijas Centrālā izmeklēšanas biroja (CBI) interneta vietnē un tur ievietoja komentārus, ir izmantojusi vienu Latvijas un divus ASV portālus, ziņoja laikraksts "Indian Express".CBI iesniedza Deli tiesai Indijas Ārkārtas reaģēšanas grupas datortehnikas jomā (CERT-In) ziņojumu un saņēma atļauju pieprasīt ASV un Latvijas varas iestādēm informāciju no šo portālu administratoriem.

Šī informācija tiks reģistrēta, lai noskaidrotu attiecīgo IP adrešu lietotājus un iegūtu ziņas par hakeru identitāti.Saskaņā ar CERT-In ziņojumu uzbrukums CBI vietnei 3.decembrī ticis veikts no IP adreses, kas atrodas ASV un tajā dienā tikusi izmantota četros dažādos laika posmos. Šī IP adrese pieder firmai "Amazon.com Inc." Sietlā.Šajā uzbrukumā iesaistīta arī IP adrese, kas piešķirta firmai "Network Operations Center Inc." Pensilvānijas štata Skrantonas pilsētā. Tā pirmoreiz tikusi izmantota 2010.gada novembrī, bet pēc tam - 6.decembrī.Ziņojumā teikts, ka hakeri piekļuvuši CBI vietnes datubāzes serverim un izmainījuši datubāzes šķirkļus. Virsraksts (TITLE) ticis nomainīts ar saiti uz hakeru paziņojumu, līdz ar to šis paziņojums parādījies aktuālo ziņu vietā. Tika konstatēts, ka šīs IP adreses īpašnieks ir SIA "Digitālās ekonomikas attīstības centrs" Rīgā, savukārt bezmaksas URL adrese bija no Daugavpils.CBI vērsās tiesā, lai varētu nosūtīt ASV un Latvijas Tieslietu ministrijām vēstules ar tiesiskās palīdzības pieprasījumu. CBI paziņoja, ka ir svarīgi iegūt ziņas par šo triju IP adrešu lietotājiem, lai noskaidrotu lietotāju tagadējās atrašanās vietas un viņu lomu notikušajā. Iesniegumā tiesai teikts, ka no portālu administratoriem jāsaņem nepieciešamā informācija par lietotāju vārdiem, fiziskajām adresēm, e-pasta adresēm un citām detaļām, kā arī jāiegūst zināmi dokumenti un priekšmeti.CBI piebilda, ka starp Indiju un ASV ir noslēgts līgumu par personu izdošanu, tātad nevajadzētu būt juridiskām problēmām tiesiskās vajāšanas veikšanā. CBI iesniedza tiesai arī Indijas Iekšlietu ministrijas vēstuli, kas apliecina tās sadarbību ar Latvijas Tieslietu ministriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas