Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Pamatojoties uz izlīgumu, izbeidz tiesvedību Jaundžeikara un Mūrnieces strīdā par goda un cieņas aizskārumu

Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta, pamatojoties uz abu pušu panākto izlīgumu, šodien izbeidza tiesvedību Dzintara Jaundžeikara (LPP/LC) prasības lietā pret iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci (JL) par godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu un 38 140 latu kompensācijas piedziņu.Kā informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, par šo tiesas lēmumu desmit dienu laikā var iesniegt blakus sūdzību.

Saskaņā ar izlīgumu L.Mūrniece apņēmusies desmit dienu laikā pēc tiesas lēmuma spēkā stāšanās nosūtīt aģentūras _LETA _redakcijai paziņojumu, norādot, ka ar saviem 2006.gada 6.septembra izteikumiem Latvijas Televīzijas 1.kanālā demonstrētajā raidījumā "Kas notiek Latvijā?" viņa nav ne apgalvojusi, ne vēlējusies, lai kāds viņas teikto uztver kā apgalvojumu tam, ka Jaundžeikars būtu vainojams kādās krimināli sodāmās darbībās.Tāpat izlīgums paredz, ka neviena strīdā iesaistītā persona citai pusei neatlīdzina tās samaksātos tiesāšanās izdevumus šajā civillietā.Jau ziņots, ka Jaundžeikara prasības pamatā bija Mūrnieces izteikumi pirms vairākiem gadiem raidījumā "Kas notiek Latvijā?". Viņa apgalvojusi, ka Jaundžeikars pārkāpis amata pilnvaras automašīnu iepirkuma konkursos, jo komisijās iekļāvis savu brālēnu - Īpašumu valsts aģentūras darbinieku Valteru Jaundžeikaru. Ministrs nepamatoti arī pārmetis Valsts policijas priekšnieka vietas izpildītājam Arvīdam Marhelam neziņošanu un sabotāžu.Saskaņā ar izlīgumā minēto, raidījumā "Kas notiek Latvijā?" starp tā vadītāju Jāni Domburu, Jaundžeikaru un Mūrnieci izraisījusies diskusija par automašīnu iepirkumiem Valsts policijas vajadzībām. Minētās diskusijas noslēgumā Domburs Mūrniecei uzdevis jautājumu: "Vai Jaundžeikari iepirkumos zog?" Uz to Mūrniece atbildējusi: "Tieši tā, Jaundžeikars ir ielicis komisijās Jaundžeikaru, un šo iepirkumu konkursu rezultātā viena policijas mašīna operatīvajā līzingā izmaksā 1000 eiro."Raidījumā Mūrniece izteikusi apgalvojumu, ka "Jaundžeikars nodarbojas ar privātām atriebībām un zog". Tas arī bijis pamats Jaundžeikaram iesniegt prasību. "Ar saviem nepamatotajiem apvainojumiem Mūrniece ir smagi aizvainojusi ne tikai mani un manu brālēnu, bet arī visu Jaundžeikaru ģimeni," iepriekš izteicās prasības iesniedzējs.Jaundžeikara prasību pret Mūrnieci Rīgas apgabaltiesa pirmajā tiesu instancē izskatīja 2007.gadā. Toreiz prasība tika noraidīta, taču Jaundžeikars iesniedza apelācijas sūdzību AT.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas