Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināta (17:43) - Saeima piektdien varētu lemt par Matīsa apstiprināšanu satiksmes ministra amatā

Saeima piektdien ārkārtas sēdē lems par Anrija Matīsa apstiprināšanu satiksmes ministra amatā, žurnālistiem pastāstīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Saeimas Prezidijs nolēma ārkārtas parlamenta sēdi sasaukt piektdien, 1.martā, plkst.10.

Ceturtdien plkst.16.30 notika koalīcijas sanāksme, lai runātu par šo jautājumu.

Pēc tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (V), Vienotības frakcijas vadītāju Dzintaru Zaķi un citiem partijas pārstāvjiem, premjers sīkāk šo jautājumu komentēt nevēlējās, vien norādīja, ka informācija tiks sniegta pēc koalīcijas padomes sēdes.

Saeimas kuluāros tiek runāts, ka Matīsu varētu iecelt šajā amatā ar opozīcijas balsīm, jo nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) atbalsta šim kandidātam vēl neesot.

Jau vēstīts, ka Dombrovskis uzrunāja Matīsu satiksmes ministra amatam, bet nacionālā apvienība uzskata, ka Matīss savā līdzšinējā amatā kā Satiksmes ministrijas valsts sekretārs nav darbojies apmierinoši, tāpēc satiksmes ministra amatu ieņemt nevar.

Par Matīsa kandidatūru satiksmes ministra amatam vienojušies Vienotības pārstāvji un pie frakcijām nepiederošie deputāti, kuri, veidojot koalīciju, uzņēmušies politisko atbildību par šo ministriju. Tāpat atbalstu solījusi Reformu partijas frakcija.

Kā ziņots, kaut arī nacionālā apvienība neatbalsta Matīsa kandidatūru satiksmes ministra amatam, pilnīgas vienprātības šajā jautājumā starp frakcijas deputātiem nav.

Pie frakcijām nepiederošo deputātu līderis Klāvs Olšteins ceturtdien norādīja, ka "atsevišķi deputāti" no VL-TB/LNNK ir gatavi balsot par Matīsa apstiprināšanu satiksmes ministra amatā.

"Satiksmes ministra kandidāts ir jāvirza pēc iespējas ātrāk apstiprināšanai. Sajūtas un indikācijas ir tādas, ka balsu pietiks," uzsvēra Olšteins.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas