Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināta - Ēķi ievēl kustības Par labu Latviju! padomes priekšsēdētāja amatā

Telekompāniju LNT un _TV5 _īpašnieks Andrejs Ēķis pirmdien vienbalsīgi ievēlēts kustības _Par labu Latviju! _padomes priekšsēdētāja amatā, informē kustības preses biroja vadītājs Arnis Marcinkēvičs.

«Esmu par labu Latviju šā vārda plašākajā nozīmē. (..) Latvija var un Latvijai jābūt starp piecām veiksmīgākajām Eiropas valstīm,» saka A.Ēķis. Viņš arī uzskata, ka «šodien pilnīgi ikvienam Latvijas patriotam neatkarīgi no tautības jāiestājas par labu Latviju».

A.Ēķis ir gatavs vienot, virzīt un aizstāvēt ideju par labu Latviju. Viņš apgalvo, ka neesot politiķis, bet gan Latvijas patriots. Kā zināms, A.Ēķis ir pārliecināts tautas vēlēta prezidenta un prezidentālas republikas idejas aizstāvis.

Aģentūra LETA atgādina, ka A. Ēķis ir viens no apsūdzētajiem tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā, kuras gaitā pēc prokurora Monvīda Zelča lūguma tiesa ir uzlikusi arestu Ēķa īpašumtiesībām telekompānijās LNT un TV5. Tas darīts, lai notiesājoša sprieduma gadījumā varētu īstenot lēmumu par mantas konfiskāciju vai kompensāciju. Prokurors Edvīns Piliksers jau pirms dažiem gadiem šajā kriminālprocesā ir pieteicis arī zaudējuma kaitējuma kompensācijas piedziņu valsts interesēs 2,2 miljonu latu apmērā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Marcinkēvičs, Ēķis šodien padomes locekļiem atgādinājis šo "melno traipu" savā biogrāfijā, bet padomes locekļi nosprieduši, ka "plusu Ēķa darbībā ir daudz vairāk nekā mīnusu".

Pagaidām kustība Pa labu Latviju! no reģionālajiem politiskajiem spēkiem un sadarbības partneriem vēl nav saņēmusi oficiālus apliecinājumus par lēmumiem iekļauties vēlēšanu apvienībā, taču līdzšinējās sarunas liecinot par vismaz vēl piecu partiju iespējamo pievienošanos bez Tautas partijas (TP) un partijas LPP/LC, vēsta BNS.

Kustības Par labu Latviju! padomes sastāvā arī darbojas SIA Saules aptieka īpašnieks Guntis Belēvičs, holdinga Baltijas lāse priekšsēdētājs Atis Sausnītis, Cēsu novada domes priekšsēdētājs Gints Šķenders, izdevniecības nams Petits īpašnieks Aleksejs Šeiņins, sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma Lido īpašnieks Gunārs Ķirsons, SIA Skonto būve līdzīpašnieks Guntis Rāvis, a/s Holding Kolonna akcionāre Ieva Plaude-Rēlingere, reklāmas aģentūras !MOOZ līdzīpašnieks Ēriks Stendzenieks, Ogres novada domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs, a/s RVR valdes priekšsēdētājs, a/s Severstaļlat līdzīpašnieks Valērijs Igaunis, SIA Itera Latvija prezidents un hokeja kluba Dinamo Rīga akcionārs un padomes loceklis Juris Savickis, a/s Grindex padomes priekšsēdētājs un Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans, Latvijas novitātes komplekss padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Milovs, SIA Islande Hotel direktors Jānis Naglis, SIA Antaris īpašnieks Antonijs Samburs, a/s Olainfarm līdzīpašnieks Valērijs Maligins, a/s Liepājas papīrs prezidents Jānis Vilnītis un SIA Magistr viceprezidents Jurijs Dovoreckis.

Kustība dibināta šogad 26.aprīlī. Tai esot pievienojušies vairāk nekā 4000 Latvijas iedzīvotāju.

(papildināta ar 4. un 5. rindkopu rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas