Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

papildināta - Koalīcijas partiju konflikts nosargā Jūras spēku komandieri

Tautas partijas ministru protests pret aizsardzības ministra Imanta Lieģa (PS) izvēlēto taktiku Jūras spēku komandiera, jūras kapteiņa Aleksandra Pavloviča atbrīvošanai no amata pirmdien noveda pie jautājuma atlikšanas uz nedēļu. Ministru kabineta sēdē atklājās, ka pret to iebilst arī armijas komandieris, ģenerālmajors Juris Maklakovs, jo uzskata atbrīvošanu no amata par pārāk bargu sodu iepretim A.Pavloviča nodarījumiem.

Aizsardzības ministrs iniciatīvu bija noformējis kā rotāciju dienesta interesēs, jo A.Pavlovičs amatā ir gandrīz piecus gadus. I.Lieģis nav slēpis, ka otrais iemesls ir atklātie pārkāpumi JS mīnu kuģu iepirkumā. Aizsardzības ministrijas veiktajā pārbaudē atklājās, ka 40 miljonus latu vērtos piecus mīnu kuģus no Nīderlandes iegādājās bez remonta tehniskās dokumentācijas, ko vēlāk vēl par 580 tūkstošiem eiro iegādājās no citas firmas. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs pēta, vai šajā darījumā nav bijis interešu konflikts. Tika atklāti arī citi pārkāpumi, nelietderīgi komandējumi utml.

Tautas partijas  priekšsēdētājs tieslietu ministrs Mareks Segliņš pēc tam, kad valdība uz sēdi izsauca arī J.Maklakovu un A.Pavloviču, norādīja, ka no dzirdētā viņš nesaredzot tik smagu vainu, "lai "- plaukš - nobalsotu un samaitātu viņa dzīvi". Savukārt finanšu ministrs Einars Repše (JL) koalīcijas partnerim norādīja, ka šo jautājumu vakar bez protestiem izskatījusi valdības frakciju sadarbības padome, lai "uz valdību varētu nākt ar saprotamu un saudzējošu procedūru". TP nav bijis iebildumu, tāpēc rīcība nav koleģiāla, norādīja E.Repše.

Partijas vienojās pie šī jautājuma atgriezties nākamās nedēļas koalīcijas padomē, jo TP vēlas detalizēti iepazīties ar AM pārbaužu rezultātiem.

Pret A.Pavloviča atbrīvošanu bija arī bijusī aizsardzības ministre Linda Mūrniece (JL), jo viņam neesot jāatbild par ministrijas pieļautajām kļūdām iepirkuma laikā un līgumu gatavošanā.

Pēc valdības sēdes I. Lieģis žurnālistiem, atbildot uz jautājumu par NBS komandiera Jura Maklakova aicinājumu veikt padziļinātu dienesta pārbaudi saistībā ar 55 miljonus eiro vērto mīnu kuģu iegādes līgumu, pastāstīja, ka šo priekšlikumu izskatīs, konsultējoties ar ministrijas ekspertiem, kā arī spriedīs par turpmāko rīcību Pavloviča atlaišanas jautājumā.

Ministrs arī pauda neizpratni, kādēļ daži koalīcijas partneri valdības sēdē izteikuši iebildumus pret viņa lēmumu, jo koalīcijas sanāksmē pirmdien pretenziju nevienam politiskajam spēkam neesot bijis.


(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas