Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

papildināta - Laikraksts: Valdība ir Šķēles un SC rokās

Kamēr Tautas partijas (TP) priekšsēdis Andris Šķēle nav ne valdībā, ne Saeimā, kurā viņš var atgriezties tikai pēc 10.Saeimas vēlēšanām, viņam arī nav tāda svara kā citu politisko spēku vadītājiem, teikts piektdien laikrakstā Diena. Tas, pēc vairāku koalīcijas partneru domām, varētu būt viens no iemesliem, kāpēc TP var gāzt valdību, lai palielinātu sava līdera politisko ietekmi.

Ceturtā valdība 9.Saeimā ir iespējama, ja par A.Šķēles sabiedroto kļūst _Saskaņas centrs_ (SC), kas ir Aināra Šlesera vadītās LPP/_LC_ partneris Rīgas domē. Avīze atgādina, ka katrā publiskā uzstāšanās reizē A.Šlesers paredz drīzu V.Dombrovska valdības galu.

Piektdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes A. Šķēle noraidīja iespēju, ka viņš varētu apmeklēt koalīcijas sanāksmes. "Es nekādā ziņā negribētu redzēt avīžu virsrakstus – Šķēle aizgāja uz koalīcijas padomi un tur atkal kas tiek tulkots. Es negribu traucēt ministru prezidentam, tik tālu, cik tālu mēs varam atrast kopīgus punktus tālākam darbam," sacīja A.Šķēle.

Nesen premjers V.Dombrovskis tikās ar SC līderi Jāni Urbanoviču. Viņš Dienai SC tālāko rīcību saista ar šīs valdības spēju atrisināt fizisko personu maksātnespējas jautājumu, kas varot izraisīt lavīnveidīgu procesu ar neatgriezeniskām sekām, ja sāksies cilvēku izlikšana no vienīgā mājokļa. «Mēs uzvarēsim vēlēšanās, un es būšu labākais premjera kandidāts, bet šī ir problēma, kas jārisina jau februārī, martā. Ja valdība to nespēs, mēs cīnīsimies pret tādu valdību,» teica J.Urbanovičs, kura vārdi apstiprina SC izšķirošo nozīmi, jo Zaļo un Zemnieku savienības līdzšinējā darbība liecina, ka tā mēdz pieslieties stiprākajam un iekļauties ikvienā valdībā. Tomēr ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis uzskata, ka no valdības šūpošanas neviens nebūs ieguvējs. Var pieļaut, ka ZZS premjera kandidātam Aivaram Lembergam, kurš pašlaik ir populārāks par saviem sāncenšiem, nebūtu izdevīga A.Šķēles ietekmes palielināšanās.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), kurš piedalījās sarunā ar SC, atgādināja, ka fizisko maksātnespēju jautājumu V.Dombrovskis kā savu prioritāti nosaucis jau vasarā un valdība par to domājot.


(papildināta ar 2. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Rakstu par valdības stabilitāti lasi laikrakstā "Diena"!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas