Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

papildināta - Pasaules Banka atbalsta 200 miljonu eiro aizdevumu Latvijai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lelle
L
Būs vairāk kretīniem ko izzagt...
Kaspars Gasūns
K
Mēs notērējām lielāko daļu savu resursu gada pirmajā pusē, tagad tas deficīts krāsies ātrāk.
Antons
A
10% budžeta deficīts? Bet tāds taču nebūs gada beigās. Ja patreiz budžeta deficīts ir kaut kādi 3,5% - maksimums 4% no IKP, kas nozīmē ka turpmākajos trijos mēnešos līdz gada beigām mēs nekādi nesasniegsim 10% budzēta deficītu. Tas nozīmē, ka līdzekļi vēl vairāk ietaupās.
Antons
A
Defolts var iestādies tad, kad nauda nenāk vispār. Bet nauda nāk, tikai krietni mazāk nekā treknajos gados. Būs jāapgriež viss, un tad tikai varbūt kāds defaultosies - ko es gan ļoti apšaubu. Lūk pagājušā gada novembrī gan mēs gandrīz nodefaultojām, jo "Nothin spešal" un Rūpjupiere nespēja samērot vietējās ierāvēju komandas un starptautisko kreditoru prasības un staipija pincīti ilgi, kāmēr izvēlējās reāli sliktāko variantu - nevis sākt reālus samazinājumus, bet gan kručīt augšā nodokļus. xxx Šobrīd vienīgais iespējamais defolta scenārijs ir tāds, ja kāda politiskā partija gāž patreizējo valdību un apzināti iztukšo valsts kasi - neveicot strukturālās reformas un vienkārši izmaksājot kaudzi naudas medicīnai, izglītībai, valsts pārvaldei. Pēc tam visiem priecīgi paziņo, ka naudas kasē vairāk nav, tāpēc jādevalvē lats. Un piespiež LB to izdarīt. Kaut gan - tas, kas to darīs, būs politiskais pašnāvnieks un līķis, jo, ņemot vērā sociālās sekas - devalvācija nozīmēs visas sabiedrības masveida aplaupīšanu, nākamajās vēlēšanās to partiju ne tikai noslaucīs no skatuves, bet vainīgos, kas apzināti vedīs valsti uz bankrotu un devalvāciju, un kuri tajā procesā būs pielikuši roku, tiesās un sabāzīs cietumā. Sabiedrības spiediens tam būs pietiekams. Viena daļa vainīgo tad varēs rēķināties ar visu savu īpašumu konfiskāciju Latvijā un to, ka pašiem būs jābēg uz kaut kādām kaimanu salām vai saviem ofšoriem, cerībā paslēpties mūža atlikušo daļu. Bet, vienmēr pastāvēs iespēja, ka noķers un izdos. Savukārt ja Krievijā, tad nošaus un aptīrīs vietējā mafija. Apzinātā defolta un devalvācijas scenārija iespējas samazinās ar katru dienu, jo vēlēšanas tuvojas un pasaules ekonomika pamazām lien ārā no krīzes, kam sekos atdzīvošanās Latvijas ekonomikā.
Bronks
B
aizej pie psihiatra, uzzināsi daudz jauna par sevi:D
zvirbulēns
z
Ko grābsties, Zviedrijas valdība domā tik par savu valsti, viss diplomātiskais korpuss strādā uz to, lai Latvija darīto to, ko dara, pat nauda kukuļiem tiek dota . Zviedri zin, jo sliktāk Latvijai, jo šiem labāk!
dzeris - mc
d
"Izskatās, ka Zviedrijas valdība par mums domā vairāk, kā pašu valdība" - bet tas jau sen zināms fakts. Mūsu valdība par mums domā tikai kā par potencialo vēlētāju, neko vairāk.
targash
t
mc pat var izrādīties taisnība. Viss varētu notikt kā rūpes par iedzīvotājiem. Kā likstās nonākušu kredītņēmēju glābšana vai kā līdzīgi. Droši vien nianses arī pārrunāja ar Kamparu.
mc
m
Skaidrs ir viens - vienīgā banka, kura ieguvusi daļu naudas no SVF aizdevuma ir Parex! Skandināvu bankas nav dabūjušas no piešķirto aizdevumu naudas neko. Šoreiz tika Latvijas bankai un Parex. Mūsu valdība šķiet nedomā ne par ko, vēl jo mazāk - par Latvijas iedzīvotājiem. Izskatās, ka Zviedrijas valdība domā par mums vairāk kā mūsu pašu valdība!
klusais
k
Igauņi jau ar buksē , nav jau tik viegli viņiem , bet tomēr viss notiek un EUR būs ātrāk. Skaties Slovāki piemēram ir te ielikuši daudziem kloķi un laikam pat IKP pieaugums nav šogad negatīvs. Bet nu EUR jautājums neiet kopā ar defoltu te.
targash
t
Nebūsim naivi. Kampars brauca (tika izsaukts?) uz Swedbank Zviedrijā. Ne jau par hobijiem vai laika prognozi runāt.
anuka
a
"Taču ir pilnīgi skaidrs, ka šie līdzekļi netiks novirzīti Skandināvu bankām, viņš uzsvēra. Pagājušajā nedēļā Zviedrijas bankas apliecinājušas savu gatavību turpināt darbu Baltijas valstīs, līdz ar to šie līdzekļi netiks novirzīti Zviedrijas banku glābšanai, teica premjers. Viņš skaidroja, ka naudas novirzīšana finanšu sektoram nozīmē, ka līdzekļi tiek noguldīta Latvijas bankā, Valsts kase par to saņem procentus, un “tas ir kā stabilitātes spilvens, kas parāda – ja mums ir rezerves, tirgus nomierinās un mums samazinās nervozitāte finanšu tirgū”." es, protams, neesmu finansu guru, bet kāda jēga aizņemties 200 milj. uz augstiem %, lai tos ieliktu Latvijas Bankā uz maziem % ?? un ja tās nav zviedru bankas, uz kurām šis aizdevums tiks tērēts problēmu gadījumā, tad kuras? atkal Parex? un ja šoreiz aizdevums netiks virzīts uz zviedru bankām, tad iepriekšējie aizdevumi, kā var nojaust, bija? vai kāds var pateikt kādā apmērā? kāpēc zviedru mātes bankas un Zviedrijas valdība neprasa SVF un Pasaules Bankai aizdevumus? kāpēc tas ir jādara Latvijas valdībai?? un pilnībā piekrītu, ko rakstīja K2, ka privāto banku problēmas tiek nogrūstas uz visu nodokļu maksātāju pleciem. Latvija ir nonākusi milzīgā parādu jūgā, un nekāda atveseļošanās un izaugsme mums tuvākajā laikā nespīd, tas nu ir skaidrs.
golde
g
bet Dombrovskis piekrīt Godmanim,un nauda netiks dota zviedru bankām,jo tās jau sāk atbalstīt pašas banku mātes
targash
t
Pie tam asinsrite neatjaunosies. Atgūtie aizdevumi (kā gan citādi) tiks vesti mājās. Un godīgi nopelnītie procenti arī. Problēmas risināsim kopā.
zvirbulēns
z
Jā, tieši tā, bet privātām bankām pašām jārūpējās par saviem kapitāliem. Piemēram, zviedru baņķieriem naudiņa jāprasa no savām mātes bankām, vai jāaizņemās no Latvijas valsts, ja spēj piedāvāt labus procentu maksājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas