Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

papildināta - Pavloviču atbrīvo no Jūras spēku komandiera amata

Valdība atbalstījusi aizsardzības ministra Imanta Lieģa (PS) virzīto priekšlikumu un atbrīvojusi no amata Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Jūras spēku komandieri jūras kapteini Aleksandru Pavloviču no amata. Tautas partija (TP), kura vairākkārt iepriekš bija iebildusi pret šo soli, sēdes laikā pieprasīja balsojumu.

Par komandiera atlaišanu nobalsoja visu koalīcijas partiju ministri, izņemot četri TP ministri.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis Pavloviča atbrīvošanu no amata skaidroja ar rotāciju, jo viņam drīzumā beigsies likumā noteiktais pilnvaru termiņš šajā amatā, vēsta aģentūra BNS. Likums paredz, ka komandieri ieceļ uz laiku līdz pieciem gadiem, bet Pavlovičs darbu šajā amatā sāka 2004.gada decembrī. Pēc Lieģa paskaidrojuma tieslietu ministrs un TP līderis Mareks Segliņš kolēģiem uzsvēra, ka TP viedoklis šajā jautājumā nav mainījies un partija neatbalsta Pavloviča atbrīvošanu, taču Segliņš norādīja, ka TP netaisīs demaršu.

Rīkojums paredz, ka par Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku komandiera pienākumu izpildītāju tiek iecelts jūras kapteinis Rimants Štrimaitis.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS) rosināja atstādināt A.Pavloviču no amata, atklājoties nelikumībām Nacionālo bruņoto spēku mīnu meklēšanas kuģu iegādes procesā. TP bloķēja šo soli, apgalvojot, ka nepieciešama vēl plašāka izmeklēšana. Savukārt TP līderis Mareks Segliņš uzskata, ka A.Pavlovičs ir "malējais", kuram uzvelta veselas grupas un ministrijas neizdarība.

A.Pavlovičs  pēc  atbrīvošanas  no  amata līdz jautājuma izlemšanai par iecelšanu citā amatā tiks norīkots NBS komandiera rīcībā, informē Aizsardzības ministrija.


(papildināta ar 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas